Gå til sidens hovedinnhold

Mangler 2,5 millioner til nytt orgel

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær kirke må ha nytt orgel. Så langt er det samlet inn 2,5 millioner kroner - av totalt 5 millioner nødvendige kroner.

Etter å ha vært skadet lenge, trakk det 116 år gamle orgelet i Svolvær kirke sitt siste sukk for to år siden. Etter å ha sjekket om orgelet lot seg reparere, ble det konkludert med at det er billigere å kjøpe et nytt.

- I dag bruker vi et digitalt orgel med høyttalere i kirken. Det høres helt greit ut, men er ikke veldig inspirerende eller fint - bare en nødløsning, forteller organist Terje Brun.

Konserter for orgel

Deler av midlene som nå er samlet inn til et nytt orgel er kommet fra det såkalte orgelfondet og kirkelig fellesråd. Resten kommer fra innsamlede midler, blant annet gjennom flere konserter i kirken.

- Vi har så langt hatt kjempefint besøk på konsertene, som også framover vil arrangeres nest siste torsdag hver måned, utenom desember, sier Brun.

Konsertene har gratis inngang, men publikum oppfordres til å donere det de måtte ønske til orgelsaken.

- Mange flotte musikere bidrar på konsertene, og vi synes det er veldig artig at folk stiller opp for samfunnet vårt på den måten, sier Brun, som selv har bidratt på konsertene sammen med Lill Rebekka Jentoftsen, Julie Brattli Steinvik, Markus Dvergastein, Sangkoret Våghals, Elise Westerlund og Helge Vikjord.

Verneverdig

Det nye menighetsrådet i Svolvær har nå også opprettet en egen komité som skal arbeide videre med innsamlingsaksjonen.

- Det som kompliserer saken litt, er at det fremdels diskuteres om vi skal gjenbruke noen av pipene i orgelet. Disse er vi nødt til å ta vare på på grunn av at orgelet er verneverdig. Om vi skal bruke noen av delene eller ta vare på orgelet i sin helhet et annet sted, må vi nå finne en løsning på, sier Brun, og forteller at kirken snart vil få besøk av en orgelekspert som skal foreta en vurdering.

- Vi har ikke et hastverk med å få på plass et nytt orgel, men satser på at vi innen tre år er i mål. Nå vil vi bare oppfordre folk og næringsliv om å støtte opp om innsamlingen videre og gjerne komme på konsertene vi arrangerer i den anledning, legger han til.

De som ønsker å støtte aksjonen kan sette inn penger på konto 1503 47 83834

Kommentarer til denne saken