Gå til sidens hovedinnhold

Mangler god bedriftskultur, vil løse det ved å legge ned skoler

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Samarbeid på arbeidsplassen, en god kultur for å videreformidle kompetanse internt i en organisasjon skjer ikke ved at man har kontor i samme bygg. Det kommer av aktivt og målrettet arbeid internt i organisasjonen. Det handler om ledelse!

Den administrative ledelsen i Vestvågøy kommune presenterer en serie med argumenter for hvorfor ungdomsskolen skal flyttes fra distriktene og inn til Leknes. Utfordringene er oppsummert i oversiktlige punkter. 8 av 15 punkter, altså over 50% av argumentene i oppsummeringen handler om å samle fagmiljøene. Min oppfatning, basert på punktene i rådmannens innstilling blir da: Den administrative ledelsen i kommunen makter ikke å skape en god kultur for utvikling av gode fagmiljø på Vestvågøy. Løsningen er å «tvinge» fagmiljøet sammen, som om at det automatisk resulterer i profesjonelle læringsfellesskap.

Dette bør ikke være en diskusjon rundt bygninger og plassering. Det bør være en diskusjon om bedriftskultur: Hva kan Vestvågøy kommunes administrasjon gjøre for å skape gode rammer for de ansatte slik at «knowhow» og kunnskap blir delt internt i Vestvågøy-skolene.

Det siste året har vist oss at store bedrifter klarer å utvikle sine fagmiljø på tvers av fysiske lokasjoner. Hvorfor lykkes ikke Vestvågøy kommune med dette? Jeg er helt sikker på at om det er vilje til det, så klarer administrasjonen helt uten konsulenthjelp å finne gode rutiner og med det skape en endra bedre kultur for å utvikle fagmiljøene i skolen. Om det gjøres kan det settes et grønt kryss bak over 50% av punktene i rapporten.

Og det uten å måtte rasere skoletilbudet i «distriktet». Jeg vil avslutningsvis berømme jobben de ansatte på skolen gjør for våre håpefulle.

Kommentarer til denne saken