Gå til sidens hovedinnhold

Manipulert redusering av drivhuseffekten

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det gjettes og det diskuteres og det treffes vedtak vedrørende redning av klimaet. De kommer i sine privatfly for å holde tale og drar hjem. Det forbannes dieselbiler og alt skal være elektrisk enten du kan bruke det eller ikke. Ellers er du en miljøtulling. I økonomi på skolen lærte vi om paretooptimal. Det er i grove trekk at 20 prosent av mulighetene, står for 80 prosent av årsakene. Oversatt: 80 prosent av forurensigen gjøres av 20 prosent forurensere. Er det ikke da naturlig at man spekulerer ut hva disse 20 prosent er? Da kan man avskaffe forurensingen med 80 prosent ideelt sett.

Vi var på ferie i Nepal. All transport der foregår i bratte bakker opp mot Himalaya, med gamle, umoderne lastebiler. Dielserøyken står rundt dem. Du ser bare en røyksky som kommer kjørende. Tusenvis av busser og lastebiler. Utslitte motorer og dieselstystem. Noen team fra våre rike land i enkle servicebiler, for å overhale dieselsystemene og motorene der nede, gratis, hadde renset mer på en måned enn vi i hele Europa vil klare å redusere forurensigen på et år. I tillegg kunne vi utdannet og utrustet noen verksteder der nede for å gjøre denne jobben videre. Men nei. Her skal Euro 6 motorene bannlyses. De har renere eksos enn luften de drar inn. De fungerer som luftrensere. Moderne dieselbiler slipper ikke ut foruresing. De har partikkelfilter og blander Ad Blue i dieselen for å få ren eksos. Og den er ren. Men dem er det som skal ha skylden. Helt uten grunn. Det gir penger i kassene for dem som skal ha millionlønninger i miljøorganisasjonene.

Flyene er den store elefanten i rommet som alle snur ryggen til. Alle vil fly og ingen vil stoppe det. Argumentet er at de skal over på biodrivstoff i løpet av 20 år. Tja, da er vel det meste kokt på jorda allerede. Dessuten er det en stor bløff. Gå på appen Fligt 24, og se aktuell flytrafikk akkurat nå i verden. Det er helt uvirkelig og du vil ikke tro det. Hvor mye forurenser en flymaksin i minuttet? Det vil ingen nevne. Og hva er planen for å skaffe biodrivstoff i den mengden som trenges? Bare av bildet skjønner man ikke at det finnes oksygen igjen på jorda. Pålegg flyrtrafikken null forurensning eller flyforbud. Det ville monne. Fra om 5 år.

Båtene som går til Kina og tilbake til Europa med fisk for å få den filetert og pakket billigere, går på den billigste råoljen som pumper ut tonnevis med både partikler og giftstoffer. Mest giftigste drivstoff som finnes. Loven for dem er kommet. De skal i løpet av noen tiår over på rensemaskiner om bord eller må gå over på diesel. Da var plutselig ikke dieselen farlig i det hele tatt. Uten rensing. Fantastisk. Vedtatt av de såkalte miljøvernene. Det er mikroskopisk hvor mange rensemaskiner som er bestilt. Nei, forby forurensning fra båter innen 5 år eller gå i opplag. Det ville monne.

Jordbruket tillegges forurensing. Sannheten er at dyrket jord magasinerer store mengder co2 så lenge den ikke pløyes om. Metangass fra dyrene er mikroskopisk i det store regnskapet. Metangass er ca 32 ganger farligere enn co2. Alt som råtner på jorda produserer metangass. 94 prosent av metangassproduksjonen er naturlig avgassing fra jorden. Når olje dannes, råtner organisk materiale og produserer metan. Dette er noe som er vanskelig å gjøre noe med. Men noe kan gjøres. På organiske fyllinger har de noen plasser laget metanfeller og produserer gass som selges til busselskaper. Gjør det på alle organiske fyllinger. I Amerika finnes det fabrikker som tar i mot alt av organisk avfall og produserer økologisk drivstoff. Hvor mange finnes i Europa? Ingen. Hvorfor det, når vi vet nytteverdien? Skaffer mange arbeidsplasser, men ingen til millionsugerne. Det ville skaffe tusenvis av arbeidsplasser til normale lønninger. Uten skatter til folk som må ta forbrukslån for å klare seg. Vi hadde en i Norge, men den fikk ikke starte opp av politikerne i Oslo. Årsaken var at de ikke fikk inn drivstoffavgift. Jau??

Det er egentlig ganske enkelt å få ned forurensingen av jorden, men vil vi det? Nei, det er heller et gimic og unnskyldning for å dra inn flere skatter. De går ikke til å rense lufta, men til å skaffe direktører i renseselskapene millionlønninger og sluttpakker. Og konsulentselskaper som lager urealistiske planer. Slutt å tro at dere lurer oss. Det er gjennomskuet. Ta og løs forurensingen på de 20 prosent av plassene som forurenser 80 prosent av jorda, og vi vil ha en kontrollert og ufarlig luft på jorda. Ganske enkelt. Men er det noen som ønsker det? Nei, dessverre. De prøver å lage tanker i hodene på folk, som gir de som har muligheter til å fortsette forurensningen som før, skaffe oss millioninntekter og legge bånd på alle de andre som tror på dette svadaet.

Ærlige folk som har skjønt dette, blir dysset ned av massiv og feilaktig markedsføring. Og hva skjer? Alle må betale skatter og avgifter for en konstruert og feilaktig rensing av miljøet. Ikke for det som er den egentlige forurensningen. Forurensningen øker dermed uhemmet og vi går en sikker ødeleggelse av jorden i møte. Takk alle sammen. Dere skjønner hva som skjer, men vi kan ikke gjøre noe med det. Til det er den økonomiske eliten for stor og dominerende. Vi er maktesløse.

Kommentarer til denne saken