Politi, Røde Kors, ambulanse og Luftambulansen fra Harstad ble kalt ut da det ble meldt om at en skiløper hadde falt om ved Store Kongsvann i Kabelvågmarka. Hendelsen inntraff ved 13-tiden onsdag ettermiddag.

Skiklubbens tråkkemaskin hadde preparert løypene i Kongsmarka og Kabelvågvågmarka på morgenen, etter nattas snøfall. Mange benyttet de ny-preparerte løypene til en skitur på den fjerde dagen i romjula.

Mannen falt om inn i den innerste delen av løypenettet, mot kraftstasjonen ved Store Kongsvann. Andre skiløpere oppdaget nærmest umiddelbart hva som skjedde, kom raskt til og fikk varslet. Flere kom til for å bistå, også helsepersonell.

Røde Kors rykket ut med scootere fra Svolvær. Ambulansehelikopteret fra Harstad landet i Kabelvågmarka under aksjonen.

Innsatsleder Maichel Lind fra Svolvær politistasjon ledet redningsaksjonen med base fra Solbakken ved Mølnosen i Kabelvåg.

Forsøkt reddet

Ved 18-tiden onsdag gikk politiet i Nordland ut med ei pressemelding hvor det bekreftes at mannen som falt om i skiløypa, døde.

– Klokken 13.03 fikk politiet melding via AMK om at en person var funnet livløs i skiløypa ved Stor-Kongsvannet i Kabelvåg. To personer som befant seg i skiløypa startet med hjerte-lungeredning. Hjelpemannskapet kom til stedet men livet sto dessverre ikke til å redde. Klokken 14.03 ble mannen dessverre erklært død av lege, opplyser operasjonsleder Ina Kristin Selfors hos politiet i pressemeldingen.

Undersøkelsene på stedet er ferdig og det er så langt ingenting som tyder på at det dreier seg om annet enn ulykke eller sykdom.

– Avdøde er en mann i 30 årene. Avdødes pårørende er nå varslet og ivaretas av politi og helse, sier Selfors.

Rutinemessig vil det bli foretatt obduksjon for å fastslå dødsårsaken.