(Avisa Nordland)

Mandag morgen er det ventet teknikere på stedet. Brannårsaken er ennå ikke fastslått etter at det begynte å brenne i en bolig i Hålogalandsgata i Bodø sentrum natt til søndag.

– Tre voksne menn har vært innlagt på sykehus i forbindelse med brannen, opplyser operasjonsleder Mari Lillestø i Nordland politidistrikt til VG.

En av dem, en mann i 50-årene, er bekreftet omkommet. Det bekrefter politiet til NRK. En annen er skrevet ut, mens den tredje mannen fortsatt er innlagt, ifølge VG.

Pårørende er varslet.

Etterforskning pågår

De tre personene tilhørte to av de fire leilighetene i bygget.

Én leilighet er totalskadd i brannen. Flere leiligheter er rammet av røykskader, og er ifølge politiet ubeboelige.

Boligen skal ha vært for varm til at politi og brannvesen kan ta seg inn og undersøke den i helgen. Det er ventet at de kan starte undersøkelser tidligst mandag.

– Krimteknikere skal inn på stedet når det er kaldt nok på stedet, sier Mari Lillestø operasjonsleder i Nordland politidistrikt til NRK.

– Dramatisk

Det var natt til søndag, rundt klokken 01:30, at politiet fikk melding om brannen. Alle nødetater ble sendt til stedet.

En halv time senere skal brannmannskapene ha fått kontroll på brannen.

Innsatsleder Tore Nordli i Salten brann sier til NRK at de ankom brannstedet i to biler. Da var det én person i bygningen som ikke var gjort rede for.

– Hendelsen er dramatisk når det er i en bygning med flere boenheter og det var folk som ikke var gjort rede for, sier innsatslederen til NRK.

Da de hadde kontroll på brannen og det ikke lenger var fare for spredning kunne mannskapene ta seg inn og evakuere en person.