For litt siden var spanske María Victoria Irigoyen (78) i Lofoten som skiguide for en gruppe spanjoler, ifølge Block Haugland.

– Hun var her for å gå på tur med andre spanjoler som går på ski. Hun fungerte som guide sammen med en litt yngre person som holder til her gjennom sesongen, forklarer instruktøren.

Men det er ikke bare skikjøring som opptar den spreke spanjolen. Hun bestemte seg for å forsøke surfing under lofotbesøket.

Hvor ofte får dere besøk av personer på over 70 år som vil prøve surfing?

– Det er ikke ofte skal jeg si deg. Det er i alle fall første gang for min del. Det var utrolig gøy, sier Bloch Haugland.

Instruktøren forteller videre at det var aller første gang den 78 år gamle damen sto på et surfebrett.

– Hun var naturlig nok preget av alderen, men veldig sprek. Med god hjelp kom hun seg opp på surfebrettet. Hun var det vi på surfespråket kaller «stoked» hele veien gjennom. Hun klarte seg bra, og det var veldig kult, sier Bloch Haugland, og legger til:

– Hun sa selv at hun syntes dette var veldig morsomt. Hun takket oss, og jeg fikk på følelsen av at dette ikke ble siste gang på et surfebrett for henne. Det var fantastiske forhold og en fryd å være i havet, avrunder han.