Søndag ble New York maraton arrangert og blant de nesten 50.000 som løp de 42.195 meterne var 25 år gamle Daniel Pleym Olsen fra Leknes.

I fjor løp han Frankfurt maraton og det var hans første maratonløp. I år fant han og en kompis fra Tromsø ut at de skulle løpe New York maraton.

– Vi tok det litt på impuls og meldte oss på rett før fristen gikk ut. Jeg løper halvannen mil ett par ganger i uka, men det er ingen tvil om at jeg var dårlig forberedt for det som ventet meg, sier Daniel på telefon fra New York.

Han brukte fem timer og ti minutter på de vel 42 kilometerne.

– Det var altfor dårlig, men jeg var ikke forberedt på de mange bakkene og den sterke motvinden. Det var svintungt, og etter 39 kilometer begynte jeg å tvile om jeg kom meg til mål. Jeg må ta tak og minne meg på at det var bare tre kilometer igjen og det var sinnssykt herlig å løpe over mål mens folk jublet som gale, sier maratonmannen fra Leknes.

Etter å ha pustet ut og dusjet var Daniel klar for mat.

 

- Jeg satte kursen for nærmeste McDonalds. Jeg bestilte den største burgeren, to cheeseburgere og den største pommes fritesen de hadde. Sammen med en stor cola gikk alt ned på høykant, sier han med et stort smil.

Les om tidligere deltakere fra Lofoten:

Opplevelse

Selv om det var tungt så angrer han ikke.

- Nei, jeg angrer ikke ett sekund. Det var artig og en fantastisk opplevelse. Har ikke vært med på et lignende folkeliv, sier Daniel som forteller om en lang dag.

– Bussen gikk fra hotellet halv seks og min pulje startet ikke før 11. Det ble en lang, tung, artig og minnerik dag, slår han fast.

Mandagen ble benyttet til shopping.

-Det var tunge bein på oss i dag og det gikk smått langs shoppinggata, sier Daniel som har lagt planer for neste maraton.

– Det er seks store maraton i verden. New York, Tokyo, Berlin, Chicago, London og Boston og målet er å løpe alle sammen. Til neste år satser jeg på å løpe i Tokyo og da skal jeg være bedre forberedt, sier Daniel som er utdannet ingeniør, og jobber i Alf Brekken & sønner AS. Audun Rasmussen fra Sørvågen gjennomførte også New York maraton, i år for 10. gang.