I mai tar hun fatt på jobben med å lede Nordnorsk kunstnersenter(NNKS) som er lokalisert i Svolvær.

- Det er med stor glede jeg ønsker Marianne Hultman velkommen som daglig leder på NNKS. Hultman har gjennom årene jobbet med mange kunstnere fra ulike disipliner, verdensdeler og med ulike referanserammer. Hun er uredd og direkte, og jeg tror hennes blikk og spennende innfallsvinkler vil gagne vårt arbeid for kunst i hele landsdelen, sier styreleder for Nordnorsk kunstnersenter Silja Skoglund i ei pressemelding.

Hultman selv sier hun ser fram til å bli bedre kjent med Lofotens og hele Nord-Norges samtidskunstscener:

- Det er et, for meg, nytt og spennende utsiktspunkt å studere verden ut ifra. Nordnorsk kunstnersenter har lokale, regionale og internasjonale oppdrag, som omfatter utstillinger og kunstneropphold i Svolvær, samarbeider over hele Nord-Norge, samt Lofoten International Art Festival (LIAF). Det gir en solid grunn for å skape møter mellom kunst og mennesker.

Marianne Hultman har over 20 års erfaring i kunstverdenen, og 15 års ledererfaring.

Fakta Marianne Hultman

  • Bak seg har hun kuratorstudier fra Konstfack i Stockholm og studier i kunsthistorie fra Göteborgs universitet.
  • Mellom 2002 og 2007 var hun kurator på Norrköpings konstmuseum.
  • I løpet av årene ved Oslo Kunstforening har hun initiert og produsert en lang rekke utstillinger, utvekslinger og samarbeid, både nasjonalt og internasjonalt.
  • De siste årene har Hultman også vært kunstpolitisk engasjert, blant annet for å oppnå bedre utstillingsforhold for kunstnere, og for å rette oppmerksomheten mot de små og mellomstore samtidskunstinstitusjonene og den verdien de bidrar med til samfunnet.

Hultmann etterfølger Svein Ingvoll Pedersen som nå er blitt avdelingsdirektør for Museum Nord i Vågan.