Oppgitte 12-åringer iverksatte storstilt dugnad i skjærgården

TOK ANSVAR: Henning, Petter, Maja og Hilde slapper av etter å ha ryddet holmene på Yttersia for masse søppel. Alle foto: Privat

TOK ANSVAR: Henning, Petter, Maja og Hilde slapper av etter å ha ryddet holmene på Yttersia for masse søppel. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

12 åringene Henning, Maja, Hilde og Petter likte ikke at det lå så mye søppel på holmene. De tok like godt sine egne båter og ryddet opp.

DEL

Henning, Petter og Hilde Børresen og Maja Nilsen bor alle på Vestresand.

Før påske var de sammen med familiene på tur på holmene utenfor Vestresand for å grille.

– De var oppgitt over hvor mye søppel som lå på holmene og de mente noen måtte plukke opp, forteller Terje Børresen som er en av foreldrene.

I påsken fant ungene ut at skulle det bli ryddet måtte de ta tak selv.

– De bestemte seg for å bruke sine egne båter og dro ut på søppelrydding. De fant mye og alt ble brakt å land. Det ble mye bæring for å få alt om bord og så på land i igjen. Det var en sliten, men fornøyd gjeng, som kunne slappe av etter at alt var kommet på land, forteller Terje.

Han sier at ungene håpet at kommunen eller andre kunne sponse de med bensin.

– Jeg synes det var så flott at de selv så hvor stygt det var og tok tak. Dette kan kanskje være med å høyne terskelen for at de selv hiver søppel i naturen, sier Terje.

Informasjons- og kvalitetsleder Monica Kleffelgård Hartviksen i LAS er imponert over tiltaket til de fire ungene.

– Det er rett og slett prisverdig. De ser det ser stygt ut og tar tak selv. Jeg er imponert, sier Kleffelgård Hartviksen.

LASTET: Båten til Henning var godt lastet med skrot og søppel.

LASTET: Båten til Henning var godt lastet med skrot og søppel.

– Kan dere bidra med bensinpenger?

– Det må vi se på. Generelt kan jeg si at alle som skal drive strandryddeinnsats må melde fra til oss på forhånd. På cleanuplofoten.no ligger alt av informasjon og hvordan folk skal gå fram. Når det gjelder denne saken skal jeg straks ta kontakt med foreldrene, slår hun fast.

Etter en halvtime er Terje Børresen på tråden.

– Nå har jeg hatt en lang prat med Monica på LAS og fått informasjon hvordan vi skal gå fram for å søke om midler og henting av søppelet. Jeg var klar over at vi skulle sagt fra på forhånd, men dette var en spontan handling fra ungene. Det er flott at LAS tar kontakt og viser at de setter pris på det ungene har gjort, slår Terje Børresen fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken