Men alle dager var ikke som sommerdagen forleden. Solen strålte fra skyfri himmel, og utetemperaturen var så bra at de eldre kunne kose seg i sommertøy ute i det vakre været.

Aktivitet

– Vi i demensomsorgen i Vågan har fått midler fra Helsedirektoratet for å gi personer med demens og kognitiv svikt en aktiv og meningsfull hverdag, forteller demenskoordinator i Vågan kommune, John Håvard Nilsen, til Lofotposten.

Innkjøp

– For noen av disse midlene har vi kjøpt inn bord, benker og bålpanne til den fine uteplassen vi har etablert ved Kabelvåg omsorgssenter på Marithaugen, sier Nilsen.

Disse innvidde man forleden sammen med beboere og ansatte med grilling av pølser på den nye bålpannen. Dette til stor glede for alle i det nydelige været denne vakre sommerdagen i august.

Aktiviteter

– Vi har også kjøpt inn noe utstyr til aktiviteter, og Kabelvåg omsorgssenter fikk i den anledning et Bocciaspill og et Dartspill. Bocciaspillet prøvde man med stort hell, og flere av beboerne syntes det var kjempegøy å spille i hagen. Med dette ønsker demensomsorgen i Vågan å stimulere til aktivitet og gode stunder for våre eldre. Mange eldre blir ofte sittende uten noen form for stimuli, og dagene blir kjedelige og like.

– Vi ønsker at personer med demens og kognitiv svikt skal bli aktivisert i det miljøet de bor i, og at dette skal skje sammen med kognitivt friske, og gi et bedre bomiljø for alle.

– Et av virkemidlene er å kjøpe inn utstyr som gjør ansatte og frivillige lettere i stand til å utføre aktiviteter på en enkel måte, sier demenskoordinator John Håvard Nilsen i Vågan.