– Jeg kjente at jeg savnet naturen i Nord-Norge. Da jeg var 16 år flyttet jeg nemlig til Hamarøy for å gå på friluftslivsfag på videregående, forteller 24-åringen.

Malmin har i mange år vært engasjert i Den Norske Turistforening (DNT), blant annet som leder av DNT Ung og som representant i landsstyret. Ledervervet førte til at han havnet på Dagens Næringslivs liste over 30 personer under 30 år som vil gjøre verden mer bærekraftig.

24-åringen har journalistutdanning fra Høgskolen i Volda og arbeidserfaring fra NRK.

De siste to årene har Malmin jobbet i Hærens kommunikasjonsavdeling – hovedsakelig stasjonert på Bardufoss og Rena.

– Da jeg bodde på Rena så følte jeg meg innestengt. Her var det verken fjell eller fjord i sikte, så da kjente jeg veldig på en dragning nordover, forteller han.

Malmin har nå valgt seg Henningsvær som bosted.

– Jeg liker stedet veldig godt. Det er en plass som yrer av liv, sier han.

Hva ser du fram til i jobben som journalist?

– Jeg mener lokalavisens rolle er viktig og synes det er gøy å komme nært folk. Jeg gleder meg derfor til å komme nært både samfunnet og folkene rundt om i regionen.

Malmin startet i Lofotposten i midten av april.

– Markus er allerede blitt et godt tilskudd til redaksjonen i Lofotposten, og etter hvert som han kommer inn i jobben og blir bedre kjent med lokalmiljøet, vil han nok utfolde seg med å skrive om de temaene han er ekstra interessert i, sier redaktør Ingvil Valberg.

– Vi er glade for å ha fått inn en journalist med stort engasjement, og Markus har allerede vist at han holder hodet kaldt og hjertet varmt i utøvelse av jobben.