AVISA NORDLAND: – Jeg har fått en kreftdiagnose som vil kreve all min energi i tida som kommer. Av den grunn har jeg bedt vår styreleder konstituere en sjefredaktør i mitt sted inntil videre, sier Jan-Eirik Hanssen.

Dermed går nyhetsredaktør Markus Rask Jensen, som kom fra jobben som ansvarlig redaktør i Bodø Nu i august 2019, inn som hans erstatter. Markus Rask Jensen er fra Moskenes og Jan-Eirik Hanssen er fra Vestvågøy.

Forståelig beslutning

– Det er viktig for meg at Avisa Nordland fortsetter den sterke abonnementsveksten vi nå opplever. Derfor ønsker jeg å få inn en stedfortreder som kan sikre at farten og retningen opprettholdes i mitt fravær, sier Hanssen, som har vært sjefredaktør i Avisa Nordland siden 2007.

Styreleder Morten Nilsen har stor respekt for hans beslutning.

– Det er ryddig og forståelig at Jan-Eirik nå føler behov for å bruke all sin tid på å bli frisk. Vi ønsker ham lykke til og ser frem til å få ham tilbake i full vigør, sier han, og legger til:

– Jeg har spurt nyhetsredaktør Markus Rask Jensen om å gå inn som konstituert sjefredaktør og er glad for at han har takket ja. Avisa Nordland overlates i de beste hender til Jan-Eirik er tilbake.

Et knallsterkt lag

Markus Rask Jensen sier at resten av redaksjonen skal gjøre sitt ypperste for å holde trøkket oppe mens sjefen er borte.

– Først og fremst vil jeg ønske Jan-Eirik alt godt og håper således at dette blir en høyst midlertidig løsning. Dernest vil jeg takke for tilliten og lover å gi jernet for at AN er i så god stand som mulig når Jan-Eirik blir frisk, lover Jensen.

– Heldigvis har vi et knallsterkt lag som vil sørge for å holde hjulene i gang i mellomtiden, slik at han kan konsentrere seg om det aller viktigste nå, legger han til.