I helga kunne Marthe Horn endelig avsløre at hun skal være med i programmet - med et bilde fra scenen der hun gir alt for å overbevise dommerne om å velge henne, en opptreden man som sendes førstkommende fredag.

Men før man kommer i TV-ruta er det mye arbeid og mange auditioner som skal til.

– Jeg ble påmeldt av gudmoren min. Når man er påmeldt er det mange auditioner og mye fram og tilbake før man får muligheten til å stå scenen som dere ser på TV. Jeg fikk lov til å ta en av de første auditionene digitalt fra studioet mitt hjemme, og så har jeg vært noen turer i Oslo. Så det er jo ganske omfattende når man er nødt til å reise dit for å synge, forteller Marthe Horn.

Etter at hun delte bildet fra sangkonkurransen har det tikket inn lykkeønskninger og meldinger fra folk som heier på henne. Innspillingen er gjort i høst og det er derfor ikke alt som kan avsløres.

Hvordan var det å være med?

– Veldig gøy! Men samtidig må man jo ha litt selvtillit når man melder seg på noe sånn, jeg følte at jeg ikke helt hørte hjemme der. Når man kommer ned dit og møter alle de andre som skal være med og ser hvor flinke de er så kan det bli litt heftig. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk lov til å delta, sier hun.

Må være litt frempå

Tilbake i 2014 deltok Marthe på Idol, det første store sangkonkurranseprogrammet av den typen. Hun mener det er stor forskjell på de to programmene.

– Det er to helt forskjellige program. Jeg føler at det i The Voice er mest fokus på sangen, teknikken og formidlingen. Mens man på Idol kan kjøre mye mer på sjarm når man får blikkontakt, oppsummerer hun.

Selv om det er mindre blikkontakt i The Voice har Marthe har merket at man må være litt frempå i showbransjen. At det blir litt show rundt personer er kanskje noe som ligger mer naturlig for enkelte enn for andre.

– I løpet av denne prosessen har jeg funnet ut at jeg er ganske kjedelig, ler hun.

Hvilken mentor ønsket du deg?

– Hvis jeg hadde fått velge og noen hadde snudd seg tror jeg kanskje jeg hadde ønsket Josef eller Espen. Men jeg har ikke turt å ønske meg noen, for man må liksom komme seg til det at noen snur seg, sier Marthe kryptisk.

Hun kan naturlig nok ikke røpe detaljer fra det som kommer på TV.

– Artig for dem som kjenner meg

For Marthe har sang vært noe hun har drevet med siden hun var lita. Siden 2015 har hun også vært en del av koret Soul Savvy, hun har i tillegg vært med på en rekke julekonserter og har nå startet med bryllupssang. Hjemme i huset har hun sitt eget lille studio i kjelleren, her blir det mange timer med sang. Selv om hun er scenevant så slo nervøsiteten inn under The Voice.

– Jeg trodde kanskje ikke at jeg skulle være så nervøs som jeg var da jeg sto der. Før den virkelige opptreden får man en lydprøve for å bli trygg på scenen og miljøet rundt. Men når musikken startet var det akkurat som at jeg sonet litt ut, jeg ble litt satt ut.

Og når det kommer til framførelsen så vil hun ikke at folk skal ha for store forventinger.

– Hva man kan forvente? Det er meg, hvis du ikke har for store forventninger så tror jeg du blir positivt overrasket. Jeg tror dette mest av alt blir artig for dem som kjenner meg og ser meg på TV, sier Marthe.

– Det er utrolig artig at folk heier på meg, så det blir kanskje litt ekstra press når man har så mange som ønsker meg godt. Jeg vil jo ikke skuffe noen.