Gå til sidens hovedinnhold

- Alt er fullt ut spiselig. Til og med skjorta!

Artikkelen er over 5 år gammel

Janine Esperø Arroub fra Kabelvåg tok på seg et litt spesielt bakeoppdrag.

- Den var litt spesiell ja, sier Janine Esperø Arroub.

Hun baker egentlig stort sett til venner og bekjente. Men nå vil oppmerksomheten nesten ingen ende ta etter at en barbie ikledd en kakeformet lofotbunad så dagens lys til konfirmasjonsfeiring.

- Det er veldig sjelden man får bake sånne type kaker. Så da dattera til søskenbarnet mitt skulle konfirmeres spurte jeg om hun trengte hjelp til kakebaking. Og hun hadde et ønske da, sier Esperø Arroub.

Les også:

Baker 150 kaker: 17. mai bør du være sulten!

Måtte motbevises

For konfirmanten hadde sett et bilde av ei barbiekake. Og da kom tanken om at en barbie med en bunad på seg hadde vært helt perfekt. Det var et ønske utenom det vanlige for kakebakeren.

- Og jeg, jeg hadde sett for meg en kake med litt blomster på. Det første jeg tenkte var: Herregud!

Men utfordringen den tok hun. Det ble også klekket ut en plan B; en fotballkake. I tilfelle bunadsprosjektet ikke skulle gå bra.

- Alle jeg nevnte dette for tenkte seg ikke om en gang, de var klare på at dette går ikke an. Dette får du ikke til. Når folk sier sånt til meg så skal jeg selvfølgelig få det til, sier Esperø Arroub.

Dermed begynte planleggingen av kakeprosjektet. Det har tatt tid å løse en rekke utfordringer med kaka som er et sukkerbrød med jordbær og banankrem, men selve bunaden er lagd av marshmallow-fondant.

- Det er blant annet det å få til denne blåfargen. Når jeg først skulle lage den så måtte den bli ordentlig, ikke noe halvveis opplegg, konstaterer bunadskakas mor som til daglig er frisør.

Les også:

- Finnes det en fisker som smugbaker..?

- Dette måtte bare gå!

Det er et yrke skulle hun få god bruk for i arbeidet med bunadskaka.

- Du finner ikke en konditorfarge som har sånn blåfarge. Så det gikk tre-fire forsøk i søpla. Jeg måtte hente fram en fargesirkel og alle fargeteorikunnskapene fra faget mitt. Og den smeltede marshmallowen stivner fort, så det må blandes innen minutter. Jeg heiv meg rundt og blanda og blanda og blanda. Jeg heiv oppi den ene farga etter den andre. Dette måtte bare gå og plutselig kom den. Da stod jeg på kjøkkenet og ropte!

Så måtte det tegnes på mønster, blandes til en hvit base og mye mer.

- Jeg hadde vel en fargepalett på åtte forskjellige farger.

Bakeren selv har en ordentlig lofotbunad, og den ble studert nøye for å få til mønsteret på en mest mulig realistisk måte for en kakebunad i et så lite format.

Les også:

Har fyrt opp bakerovnen etter at den har stått ubrukt i 75 år

Ble en braksuksess

Torsdag etter konfirmasjonen i Vågan kirke var det på tide å avduke den helt spesielle baksten.

- Den slo virkelig an og ble en braksuksess, forteller hun og sier strømmen av likes og respons på Facebook bare øker på.

- Folk synes at det er kunstverk og mange har spurt om noen i det hele klart sett kniven i den.

- Var det noen som turte å sette kniven i den da?

- Det var rett og slett ungene, sier hun og forsikrer at den er helt spiselig.

- Til og med skjorta, alt er fullt spiselig bortsett fra selve dukka da!

Les også:

Solgte 8000 lefser før jul

Kommentarer til denne saken