Stinn brakke på takterrassen

Takrestauranten til Lofotmat har omlag 40 sitteplasser, som var opptatt koninuerlig etter åpningen søndag

Takrestauranten til Lofotmat har omlag 40 sitteplasser, som var opptatt koninuerlig etter åpningen søndag

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

For vel en uke siden åpnet Lofotmat butikk og restaurant i helt nye lokaler i Henningsvær.

Også da vrimlet det av folk fra tidlig morgen. Det gjorde det også søndag da de åpnet takterrassen.

Etter en noe komplisert finale for å sluttføre arbeidet med takterrassen, kunne Siv Hilde Lillehaug og Geir Robertsen endelig åpne restauranten på taket søndag formiddag.

-Vi trodde vi skulle komme i mål før helgen, Men glassgjerdet som rammer inn restauranten på taket er bestilt langt borte fra. Og selvfølgelig måtte det være feil. Hjørnene stemte ikke. Derfor måtte vi få skåret til nye. Det fikk vi utført i Bodø. Men leveransen kom tre minutter for sent på kaia for å bli fraktet med hurtigruten over fjorden torsdag. Men firmaet hev seg rundt og fikk montert glassveggene i løpet av lørdag, sier Geir Robertsen.

Tre timer etter åpningen på søndag er det kø. Folk tar seg stadig opp på taket for å sjekke om det er ledig plass. Servitøren springer opp trappa med den ene retten etter den andre. Det synes som om det er hardt med den intense intervalltreningen opp og ned den utvendige trappa til takrestauranten. I serveringen nede har Siv Hilde full kontroll og følger med at det som kommer fra kjøkkenet er slik hun har bestemt.  Det fine været gjør at mange velger en kald drikke i solsteiken både på terrassen og på fortausrestauranten. Det fører til at Geir må ta bilen til Svolvær for å fylle opp med Lofotpils.

Artikkeltags