Norwegian vil ha 10.000 bokser i måneden. Nå må bryggeriet doble produksjonen

LONGYEARBYEN  20160229.
Robert Johansen er grunnleggeren og daglig leder av verdens nordligste bryggeri, Svalbard Bryggeri, som tappet sitt første øl august 2015. Nå produserer de flere tusen liter med ulike typer øl i uken. Ølet selges etterhvert over hele landet. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

LONGYEARBYEN 20160229. Robert Johansen er grunnleggeren og daglig leder av verdens nordligste bryggeri, Svalbard Bryggeri, som tappet sitt første øl august 2015. Nå produserer de flere tusen liter med ulike typer øl i uken. Ølet selges etterhvert over hele landet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Svalbard Bryggeri blir leverandør av øl på de internasjonale flyvninger til Norwegian.

DEL

(Nordlys) Øl fra det lokale bryggeriet på Svalbard - Svalbard Bryggeri - vil bli solgt på alle Norwegians internasjonale flyvninger fra juni måned. Det forteller Andreas Hegerman Riis, medeier og bryggerimester, til Icepeople.net.

Hegerman Riis bekrefter at ølet også vil bli solgt på flyvninger til Svalbard, men ikke på øvrige innlandsreiser.

Store volum

Han forteller videre at bryggeriet leverte 13.000 bokser til Norwegian på fredag. Norwegian estimerer at de vil ha behov for mellom 9000 og 10.000 bokser i måneden.

Det er i dag samme volum som bryggeriet selger i måneden - til alle sine kunder. Det har imidlertid vært sterk økning i etterspørsel også på fastlandet og lokalt. Svalbard Bryggeri planlegger derfor å doble produksjonen, og ansetter en ekstra brygger i løpet av sommeren.

Lansert i Norge

Svalbard Bryggeri inngikk i fjor sommer en salgsavtale med Coop og Vinmonopolet. I slutten av august lanserte dermed verdens desidert nordligste bryggeri sitt øl over hele Norge.

- Å få avtalene i boks har i utgangspunktet vært en lang prosess. Vi er jo å regne som utlandet når det gjelder toll og lignende. Vi eksporterer faktisk til Norge, kunne daglig leder Robert Johansen fortelle i fjor sommer.

Svolværingen har drevet verdens nordligste flyrute på Svalbard, og før det hadde han flere sesonger med taxiflygning i Lofoten med sjøfly.

Per i dag kan Svalbard Bryggeri produsere opptil 250.000 liter øl i året. Det er størrelsen på tankene som begrenser mengden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken