Henning (25) etablerer catering og kokketjenester: - Alt har klaffet etter at jeg flyttet hjem

MAT-ENTUSIAST: I mars tiltrådde Henning Skulbru i full stilling som restaurantkokk på Himmel & Havn. Nå etablerer han eget foretak, med Catering og kokketjenester.

MAT-ENTUSIAST: I mars tiltrådde Henning Skulbru i full stilling som restaurantkokk på Himmel & Havn. Nå etablerer han eget foretak, med Catering og kokketjenester. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til daglig er Henning Skulbru (25) restaurantkokk på Himmel & Havn på Ballstad. Nå har han også etablert Henning Skulbru Catering og kokketjenester.

DEL

I 2014 flyttet Henning Skulbru hjem til Lofoten. Han hadde tidligere fullført videregående opplæring på restaurant og matfag på Gravdal, og vært lærling på restauranter i Bodø.

I mars begynte han som restaurantkokk på Himmel & Havn. Tjenesten han nå tilbyr vil være i samarbeid med restauranten på Ballstad. Skulbru får muligheten til å benytte kjøkkenet der når han nå tilbyr catering og kokketjenester.

Etterspørselen er der

Ideen har han tenkt på en god stund.

- Dette har vært en idé jeg har hatt ganske lenge, helt siden jeg flyttet hjem fra Bodø egentlig. Det er en tjeneste som er fint å tilby, spesifikt på Vestvågøy. Man bestemmer litt selv hvor mye man vil arbeide, og catering har blitt mer og mer populært den siste tiden. Jeg har vært med og jobbet med catering sammen med Frida Haugen, kjøkkensjef på Himmel & Havn. Det er en veldig fin måte å jobbe på, og etterspørselen er der, sier Skulbru.

Tilbyr kokketjenester - og vil bruke råvarer fra Lofoten

I enkeltmannsforetaket står det også kokketjenester. Her kan mennesker få kursing og hjelp til ting som omhandler matlaging.

- Jeg har også en tanke om å kunne tilby matkurs. Jeg har bakgrunn med sushi etter å ha jobbet med Rå-bra sushi Svolvær. Å kunne kurse i det tror jeg blir veldig spennende. Så er det fine med kokketjenester at det er så vidt begrep, og går inn under så mye. Man kan tilby kursing i matlaging, konsulent-tjenester eller leies inn ved at man setter opp kjøkken. Generelt at man får tips om ting. Jeg skal ikke si at det blir "Hellstrøm rydder opp" helt enda, men mange ganger er det godt å få inn faglærte folk. Vi ser ting litt annerledes, i og med at vi har skolegangen bak oss. Man ser eksempelvis fort bedre løsninger når man skal sette opp kjøkken, sier Skulbru.

Maten som lages skal i stor grad rettes mot lokale råvarer fra Lofoten.

- Det blir en slags Lofot-tapas, hvor vi for eksempel tar inn klippfisk, og bruker lokal ost fra området. Det er noe vi har gjort på Himmel & Havn, og lager mat med preg fra Lofoten, med tørrfisk og lam. Mange av de tradisjonelle matrettene på buffé, kan bli litt kjedelig i lengden. Så det blir kult å komme med noe nytt, i hvert fall med en lokal vri. Yngre kokker har nok en trang til å forfølge litt nye ideer, og det mener jeg det er rom, sier Skulbru.

Full klaff i arbeidslivet og på hjemmebane

På spørsmål om han tror han kan få lite tid med full stilling som restaurantkokk på Ballstad, samt det enkeltmannsforetaket sier han følgende.

- Nå når det er full sommersesong, er all fokus på restaurantdriften. Vi går inn i en roligere sesong når høsten kommer, så det blir i hovedsak noe mer å fylle tiden med. Så kan man jobbe så mye man vil med det, og det er fint. Tanken var jo når jeg flyttet hjem, og skulle bo her, at jeg ville gjøre catering-delen når jeg ikke var opptatt med jobben som restaurantkokk. Men, så vil jeg være på restauranten når jeg jobber med catering, så det vil gå i hop, sier 25-åringen.

Han føler at ting rett og slett har falt på plass etter at han kom hjem igjen.

- Jobben på Himmel & Havn falt litt i fanget på meg. Jeg kjente Frida fra før, ettersom vi hadde vært lærlinger sammen. Jeg hadde lyst til å flytte hjem, og lyst til å jobbe sammen med Frida. Hun er veldig dyktig. Det er kult å jobbe med lokale råvarer, og det er kult å bo i Lofoten.

- Så har det egentlig ballet på seg. Etter at jeg begynte på Himmel & Havn så kom det virkelig frem at det er dette jeg ønsker å gjøre. Jeg føler at jeg har funnet meg selv, og man tenker at man er der man skal være. Alt har klaffet så sinnssykt etter at jeg flyttet hjem, sier Skulbru - og forteller videre det også har klaffet på hjemmebane. Til helga gifter han seg med sin Gro.


Artikkeltags