Kom på pallen i Bocuse d'Or med trøffeltang fra Lofoten

Christian André Pettersen i aksjon under Bocuse d'Or.

Christian André Pettersen i aksjon under Bocuse d'Or. Foto:

Onsdag kveld kom avgjørelsen i Bocuse d'Or 2019. Tang fra Nappstraumen var med på å sikre Bodøværingen plass på pallen.

DEL

(an.no) Christian André Pettersen (29) fra Bodø fikk bronse i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'Or.

– Tusen, tusen takk, sa 29-åringen da det ble klart at han fikk tredjeplassen i årets uformelle VM i fransk kokkekunst.

Pettersen leverte sine to retter tirsdag.

- Det var en surrealistisk opplevelse, sa han til AN onsdag formiddag.

29-åringen fra Bodø ble kåret til Årets kokk i Norge i 2017. Da ble han Norges kandidat til den prestisjetunge kokkekonkurransen. I 2018 vant han Bocuse d’Or Europa med klar margin.

I verdensfinalen i kokkekunst fikk han altså bronse. Sverige tok sølvet. Danmark gikk til topps i konkurransen.

– Dette var ikke helt det jeg hadde håpet. Jeg har drømt lenge om dette, og jobbet knallhardt. Det var sinnssykt vanskelig i år, med mange nye regler, men sånn er det, sier Christian André Pettersen til Stavanger Aftenblad onsdag kveld.

Men til avisa innrømmer han at bronse ikke er så verst.

– Det er jo spesielt at Norge med denne medaljen er mestvinnende i verden i Bocuse d’Or.

I følge Aftenposten var årets konkurransemeny kalvecarré fra fransk kalv hovedråvaren til en fatrett. Kalvecarreen skulle serveres hel eller i to deler og følges av brissel, nyrer, lever eller skank. I tillegg skulle det lages en tallerkenrett som skulle være en chartreuse med skjell og grønnsaker. Selve matlagingen fikk deltakerne 5 timer og 35 minutter på å gjennomføre.

Pettersen brukte purrestokk fra Jæren og trøffeltang fra Lofoten for å gi retten sin lokalt preg.


Artikkeltags