Jonas Moen Rye og samboeren gledet seg til fredagskos, og hadde handlet inn Maarud Superchips – som de har gjort flere ganger tidligere.

Men da de åpnet posen, merket de umiddelbart at noe ikke stemte.

– Til vår forferdelse oppdaget vi at noen av deres ansatte må lurt unna et par håndfuller på jobb, skriver Moen Rye – med glimt i øyet – i et innlegg på Maarud sin Facebook-side.

Stort avvik

Så da tok de fram kjøkkenvekta for å kontrollmåle. Og resultatet var nedslående.

65 gram. Langt unna de 135 grammene som posen egentlig skulle veie.

– Det er helt greit at jeg trenger å jobbe litt med vekten, men dette var vel ikke akkurat det vi betalte for? skriver Moen Rye til Maarud.

Det var Moen Ryes samboer som hadde tatt turen til butikken denne gangen, men det var ikke før hun kom hjem, og de åpnet posen at de merket at noe var galt. Selv om posen ble åpnet før den gikk på vekta, forsikrer Moen Rye at de ikke hadde spist noe av innholdet.

Det er første gang de har opplevd lignende.

– For å være litt alvorlig så er det jo absolutt ikke bra for merkevaren Maarud om dette ikke var et engangstilfelle, sier Moen Rye til Nettavisen.

Jonas Moen Rye er ikke fornøyd med Maarud-leveransen.

– Ekstremt tilfelle

– Dette er en uheldig produksjonsglipp som ikke skal skje. Maarud beklager så mye og setter pris på forbrukere som gir oss tilbakemelding slik at vi får muligheten til å rette opp feilen. Dette er et ekstremt sjeldent tilfelle. Vi solgte nesten fem millioner Superchips-poser i fjor, og fikk kun fem slike klager, sier  administrerende direktør i Maarud, Chris Samsways til Nettavisen.

Samways sier selskapet nå skal ta kontakt med Jonas Moen Rye for å få rettet opp.

– Jeg håper vedkommende ikke fikk ødelagt fredagskosen på grunn av dette. 

For å hindre at slike avvik skjer bruker chipsprodusenten en stikkprøvebasert prosess som er godkjent av Justervesenet, og de følger alle offentlig retningslinjer for vektmerking av produkter, ifølge Maarud-sjefen.

PS! En person har svart på Moen Ryes innlegg til Maarud med et bilde av en annen Superchips-pose på en kjøkkenvekt. Der viser vekten 182 gram – altså mye mer enn det som er merket på pakken.

Så det er tydelig at det kan variere.