Gå til sidens hovedinnhold

Solgte 8000 lefser før jul

Artikkelen er over 6 år gammel

Lofotlefsa fra Lofotbakern på Bøstad er blitt meget populær. Nå før jul selges den fra Trondheim i sør til Kirkenes i nord i et antall av nærmere 8000.

Forleden møtte vi Simen Christoffer Johansen i Harstad der han sto på stand på et av byens kjøpesenter for å selge familiens etter hvert så velkjente  lefser.

Vi så at kunder kom og  så på hva han hadde å selge. Det var en jevn strøm av kunder som var innom og kjøpte sine lefser til jul. Det vi også så var at slaget var upåklagelig og at det var tydelig at kundene var fornøyde med handelen de hadde gjort med unge Johansen.

- Det er etter hvert blitt en tradisjon at jeg står på stand og selger lefser fra vårt bakeri.  Det er blitt en del av familiens adventstid. På denne tiden av året er det høysesong for vår bedrift. Når julen kommer vet vi at det er mange som ønsker å ha våre lefser på kaffebordet. Da er det viktig for oss å ha produsert opp et stort antall lefser som vi kan få ut til så mange kunder som mulig, sier Johansen fornøyd.

Han har da også grunn til å være fornøyd. Mens vi står der er det en jevn strøm med  kunder som kommer og går. De kommer for å smake litt på bakerverket fra Vestvågøy ,men de fleste kjøper seg både en og to pakninger med lefser som det skal ha med seg hjem .  Det er ikke uvanlig at det er 600 slike pakker med lefser som selges ut fra standen de har.

 – Ja det går unna på lefsene.  Det er jeg ikke bekymret for. Når de får smake hva vi har å tilby, er de fleste fornøyd og vil ha med seg flere slike pakninger.  Det hører liksom med til julen å ha lefser som de serverer til jul. Det er vi veldig godt fornøyd med. Det er jo dette vi lever av.  For å kunne nå frem til flest mulig kunder ,bruker vi å ha stand på flere plasser.

De pleier vi å stå på flere kjøpesenter fra Trondheim i sør til Kirkenes i nord. I løpet av året selger de ut et antall av nærmere 8000 pakker med Lofotlefser fra Lefsebakern på Bøstad. Med et raskt overslag finner vi ut at det omsettes Lofotlefser for nærmere 1,4 millioner hos familien Johansen. 

Familien har sin egen oppskrift på sine lefser og de begynner forberedelsene til det store julesalget  allerede i september.  Dette er en viktig del av årsomsetningen. Derfor er det viktig å være forberedt og utnytte markedet på denne tiden av året.

 – Vi er 11 ansatte i vår bedriften. Jeg har vært med på dette de siste seks årene.  Jeg begynte med å være med å bake lefser. Nå er jeg mest med på salget på denne tiden av året. Jeg synes det er morsomt å kunne få være ute i markedet og møte mange fornøyde kunder.

I løpet av to dager her i Harstad har vi solgt 650 pakker med lefser. Det er jeg veldig godt fornøyd med,sier Johansen. Han kan reise hjem til Vestvågøy og være fornøyd med årets julesalg. Målet har vært å selge 10 000 pakker, men det målet ser det ikke ut til at de når. Til neste år er planen å utvide markedet lenger sør. Da bør målet være innen rekkevidde. 

Kommentarer til denne saken