I år er det 11. gangen Matfestivalen i Lofoten arrangeres. Også i år er det Lofothallen som er stedet for dem som vil oppleve lokalmat- og matkultur.

Onsdag var det hektisk aktivitet i hallen.

– Vi bruker vel to dager på å rigge opp til messa. Nytt i år er at vi innreder et rom inne i hallen. Her blir det holdt ulike kurs, sier Roger Larsen i Lofothallen.

Han forteller at det blir 45 utstillere i år.

– Det er på omtrent samme nivå som tidligere år. Vi har utstillere fra alle de tre nordligste fylkene. Ifra Finnmark kommer en produsent med en helt spesiell laks. Elles blir det noe nye, og flere kjente fjes og se, forteller Larsen mens han instruerer riggegjengen.

Det er ventet flere tusen besøkende og det er lørdag som er stordagen. I år blir det ekstra trøkk på parkeringsplassene.

– Klokken 14.00 spiller Leknes og Ballstad avgjørende kamp her, og den vil også trekke mye folk. Jeg vil oppfordre flest mulig av dem som skal på fotballsko til å gå opp, og planlegge litt bedre tid enn planlagt. Alle som kan vise at de har betalt billett til fotballkampen kommer inn på Matfestivalen på søndag til halv pris, forteller Larsen.

Les også: Matfestival i hele regionen: – Nå favner vi endelig hele Lofoten