For tiende gang delte LofotenMat ut æresprisen Årets Matambassadør i Lofoten.

Les også – Jeg har veldig lyst til å smake på sneglene. Får jeg spytte ut hvis jeg ikke liker smaken? 

I kriteriene heter det at prisen skal gå til en person som har satt Lofoten på matkartet, framhevet råvare fra Lofoten og gjøre disse kjent.

I juryens begrunnelse heter det at vinneren er ganske ny, men satser på kvalitet i alle ledd. De bruker et gammelt råstoff som alltid har vært der, men bearbeides på en moderne måte. Ambassadøren har fått stor medieoppmerksomhet og de beste kokkene i landet bruker produktet som er tang. Året Matambassadør er Lofoten Seaweed Company AS på Napp, sa juryleder Anne-Karine Statle.

Det er Tamara Singer og Angelita Eriksen som eier og driver bedriften og de var veldig glade og stolte over prisen.

– Vi viste ingenting om prisen og jeg var litt irritert over at vi måtte følge med utdelingen. Jeg vill heller være på standen, men dette er helt utrolig, sier Angelita Eriksen.

– Vi har jobbet utrolig hardt og hele tiden hatt trua på dette skulle gå. Det å få denne prisen betyr så mye og nå er alt slitet glemt. Jeg så lykkelig, sier Tamara Singer mens gratulantene står i kø.

De legger ikke skjul på at de aldri hadde tenkt på denne prisen.

– Skulle vi være aktuell for en pris måtte det jo være nybegynnerprisen, fleiper Angelita før hun fortsetter.

– Det er stort å vinne denne prisen når vi vet hvor utrolig dyktige produsenter som er i Lofoten. Vi håper også at tang skal bli mer anerkjent i Lofoten etter dette. Folk er litt skeptiske, men under Matfestivalen så har vi fått utrolig mange gode tilbakemeldinger.

– Skal dette feires?

– Ja! Hvordan vet vi ikke enda, men det skal feires. Dette er utrolig stort for oss og vi er stolte, slår Tamara Singer og Angelita Eriksen fast.

Lofotprodukt AS, Roy Magne Berglund, Lofotr, Anita Gylseth, Thon hotell, Aalan gård, Lofotlam, Lofoten Gårdsysteri og Lofotpils er tidligere vinnere.

Bildeserie

Bildeglimt fra Matfestivalen