Matstreif er Norges største matfestival. Den arrangeres i Oslo og i fjor besøkte 150.000 festivalen.

Lørdag 12. september skal Norges beste amatørkokk kåres. Alle kan fram til 28. august melde seg på og en jury velger så ut hvem som får delta i finalen. Retten skal bestå av torsk, enten fersk, lettsaltet eller utvannet tørrfisk.

Matfestivalen i Lofoten, som arrangeres 25. til 27. september i Lofothallen på Leknes, fikk en henvendelse om de kunne tenke seg et samarbeid.

-Matstreif mente en tur til Lofoten i forbindelse med Matfestivalen i Lofoten var en perfekt premie. Siden retten skal bestå av torsk syntes vi dette var en god ide og sa ja til dette samarbeidet, sier Roger Larsen i Matfestivalen i Lofoten.

Han syntes det var en hyggelig henvendelse å få.

-Det viser at Matfestivalen i Lofoten har fått et godt ry. Vinneren får et skreddersydd opplegg under oppholdet i Lofoten. Vinneren skal også lage retten på en stand under en dagene, forteller Larsen.

Roger Larsen mener at siden torsk er råvaren så passer årets festival utmerket.

-Vi har i år et samarbeid med Barbera fiskefestival i Italia. Lørdag åpner festivalen dørene, der både innslag av Italia og mer tradisjonelle stoppunkter fra Matfestivalen inngår utover dagen. Det blir innslag av italiensk mat som pølser og oster. Vi har med Roy Magne Berglund som tilbereder norsk fisk på italiensk. Jeg tror Norges beste amatørkokk vil sette veldig stor pris på premien, sier Larsen som forteller at det meste er i rute foran Matfestivalen i Lofoten.

-Vi er i god rute og italienerne har kommet meg mange tilbakemeldinger at de virkelig gleder seg til å komme til Leknes og Matfestivalen i Lofoten, avslutter Roger Larsen i Matfestivalen i Lofoten. Festivalen åpner fredag 25. med «Winemakers dinner» på restaurant Bevares, med sommelier Christer Berens og vinprodusent Andrea Faccio, før festivalen fortsetter med DumDum Boys i Lofothallen.

I løpet av matfestivalhelgen blir det også holdt flere kurs.