– De anses som en av de fire store i norsk rock, sier Geir Johansen i PlateGeir Produksjon da han slipper nyheten om at rockebandet DumDum Boys åpner årets Matfestival i Lofothallen på Leknes 25. september.
DumDum Boys står blant annet bak klassikeren «Splitter pine». De har vært ledende i norsk rock siden oppstarten på 1980-tallet, mye fordi de viste at man kunne synge rock´n roll på norsk. DumDum Boys skrev også historie i 1991 da de var det første bandet som mottok Spellemannprisen tre år på rad, i samme kategori, rock, og for sine tre første utgivelser.
De er fortsatt aktuelle. De har toppet VG-lista med syv plater, deriblant den siste «Ti liv» som kom ut i 2012.

Følger etterspørsel

Geir Johansen hører på hva folk i Lofoten etterspør, og sonderer markedet underveis.
– Jeg er fornøyd med denne avtalen, sier han.
Hans første opplevelse med bandet var i 1988, da han kjøpte bandets første singel «En vill en». For 20–25 år siden var han også på en konsert i Kabelvåg med bandet.
Basert på etterspørselen fra Leknes blir det to til konserter i Nord-Norge, men den på Leknes vil være den eneste i nordre del av Nordland. Den vil for øvrig være bandets første konsert i Vest-Lofoten.

Kulturfestival

I fjor feiret Lofotprodukts sitt 20-årsjubileum i tilknytning til Matfestivalen. Jubilanten hentet inn artistene Violet Road og Moddi, og Matfestivalen hentet inn artistene Lars Bremnes og TheBonBons.
Kulturinnslagene ga mersmak.
– Vi ønsker å forandre Matfestivalen og gjøre den også til en kulturhelg. I år blir det konsert med Sweet Like Chili på lørdagen og Harstad-musikeren Sigrun Loe Sparboe på søndagen. Og for å starte festivalen med et pang har vi et samarbeid med Geir på fredagen, sier Roger Larsen i Lofothallen AS.

Billetter

Lofothallen vil være full av mat-utstillere denne helgen, og det er bygd opp en scene i en del av hallen.
– Det vil bli begrenset med plasser. Vi legger ut 800 billetter, sier Geir Johansen.