Søndag kveld ble Mathias Normann (25) klar for spill i Premier League. Det etter lengre tids interesse, hvor flere klubber skal ha vist interesse for 25-åringen.

Det er heller ikke bare på fotballbanen at 25-åringen fra Svolvær er populær. På bildedelingstjenesten Instagram har Normann over 1,1 millioner følgere.

Tredje størst i landslagstroppen

I landslagstroppen som skal møte Nederland, Latvia og Gibraltar er det kun Erling Braut Haaland (11 millioner) og Martin Ødegaard (3 millioner) som har flere følgere enn svolværingen.

– Jeg har vært flink de siste årene. Jeg har også fått en person som jobber litt for meg, som hjelper meg med promotering og det å skaffe følgere. Jeg liker å holde på med det, sier Normann til TV 2 tirsdag.

– Roe det litt ned

Normann forteller til TV 2 at han nå har valgt å ta bort diverse innlegg fra sin Instagram-profil.

– Jeg har fjernet litt fra Instagram for jeg må være litt mer forsiktig nå. Instagram er ikke det ekte liv. En stor del av livet mitt har vært på treningsfeltet, hvor jeg har bodd på et lite rom og spilt pc hele dagen, i tillegg til trening selvsagt. Det som blir lagt ut der er ikke livsstilen jeg har. Det er også tunge kvelder med tårer, svette og blod, men det er det jo ingen som legger ut, sier han til TV2 – før han får spørsmål om hvorfor han må være mer forsiktig.

– Det er mediebiten i England som gjør at jeg tenker at jeg må roe det litt ned, sier 25-åringen til TV 2.

Normann og resten av landslaget forbereder seg nå til tre svært viktige landskamper. Onsdag kveld står stormakten Nederland på motsatt banehalvdel på Ullevaal stadion.

– Det skal klinkes til så det synger i stolene. Jeg gleder meg veldig og har troen på prosjektet til Ståle. Det ser ut som en gjeng med masse energi her og vi er alle sammen klare, sier Norman til TV 2.