Høyre sikret fortsatt ni representanter i kommunestyret i Vågan etter mandagens valg. En av dem som ble stemt opp og sikret fast plass er Clas Ohlson-sjef i Svolvær, Mathias Rabben Sørslett.

Han fikk 49 personstemmer. I tillegg fikk han to slengere fra andre parti. Det holdt til en åttendeplass på lista til slutt for Rabben Sørslett som egentlig sto på 13. plass.

– Hvordan føles det å få fast plass?

– Jeg er jo skårungen i Vågan Høyre så en skrekkblandet fryd er en passelig korrekt beskrivelse, skriver han i en SMS til Lofotposten.

– Hva tenker du om at unge voksne som deg selv blir stemt opp til fast plass?

– Kommunestyret bør jo representere samfunnet vi lever i. Da er det selvfølgelig viktig med unge voksne også.

– Hva blir din viktigste sak å ta fatt på i de neste fire årene?

– Det er mange saker som er viktige for oss som bor i kommunen. Det som kanskje engasjerer meg mest er planene vi i Høyre har som i stor grad berører barn og unge. Det handler om folkehelsebad, tufteparker og skolegård med mer. Her har Vågan litt arbeid foran seg.

Hos Høyre ble også Bent Eriksen stemt opp fra 28. plass til sjetteplass. Eriksen og forteller at han har 28 år bak seg i Vågan-politikken. 24 av dem som fast representant. Han har også tilbrakt åtte år på fylkestinget i sin politiske karriere.

– Jeg sa jeg ikke skulle stå på lista i år, men ble overtalt av partiet. Jeg sa ja, men da måtte jeg stå helt nederst. Men det hjalp lite, sier 70-åringen fra Austre Vågan.

Eriksen fikk 50 personstemmer og tre slengere. Han setter pris på tilliten fra velgerne.

– Det må bety at noen synes jeg har gjort en god jobb, og at jeg tør å si fra når jeg mener ting ikke er rett.

– Hva tenker du om at det også kommer inn yngre folk i lokalpolitikken?

– Jeg håper det blir fornyelse. Jeg og Frits (Blix Hansen, journ.anm.) er jo godt voksne. Det kan være greit med både eldre og yngre mennesker. Verden forandrer seg jo, samtidig kan det være greit å ha noen med erfaring med.