Måtte avlyse hele festivalsommeren – nå er Lyse Netter klar med ny sommerlåt

Ny singel: Lyse Netter er klare med låta "Mer enn de andre" foran den helt spesielle sommeren 2020.

Ny singel: Lyse Netter er klare med låta "Mer enn de andre" foran den helt spesielle sommeren 2020. Foto:

Lyse Netter er klar med både ny singel og sin første konsert siden korona kansellerte hele festivalsommeren.

DEL

Bandet med medlemmer fra Vågan har markert seg med pop på nord-norsk om livets opp- og nedturer. Nå er Lyse Netter klare med låta "Mer enn de andre" inn mot sommeren.

– Denne gangen er det en uptempo og dansbar poplåt i den litt mer urbane gata – med referanser til både moderne RnB og 80-tallet, om lyst, avstand og innbitt forelskelse, forteller Øystein Falch Alsos i bandet i ei pressemelding.

Avlyste festivalsommeren

I fjor høst ga Lyse Netter ut EP-en «Alt som går» opp med påfølgende konserter til solid mottakelse. Bandet består av medlemmer som har spilt i flere andre band tidligere – de debuterte som Lyse Netter for tre år siden.

– Hele tre av de fem låtene på EP-en har vært spillelista på nasjonal radio. Senest låten «Julia» som har vært A-lista på P1 og blant de mest spilte norske låtene på radio i vinter.

I vår og sommer var planen å følge opp med både konserter i vår og flere festivaler i sommer. Det gikk i vasken på grunn av korona-pandemien. Et titalls konserter er avlyst.

– Selv om det nødvendigvis er kjipt å ikke kunne reise rundt og spille konserter, har vi forsøkt å gjøre det beste ut av situasjonen, fokusert på låtskriving og produksjon, og prøvd å rette fokus mot prosjekter som vi ellers ikke ville hatt anledning til, melder gitarist Falch Alsos.

Han utgjør bandet sammen med Endre Thesen Harnes, Isak Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad.

Det første resultatet av denne «korona-prosessen» er nettopp låta «Mer enn de andre».

– Planer på hjemmebane

De fem Vågan-karene har spilt inn låta hver for seg. Av de fem er det kun Øystein Falch Alsos som bor i Svolvær.

– Singelen er spilt inn i våre respektive residenser på Tøyen, Majorstua, Keyserløkka og Solheim i Svolvær. Det kommer også mer musikk, lover Vågan-bandet.

Selv om festivalsommeren er avlyst er det nå åpnet for mindre arrangementer. Lyse Netter skal gjøre sin første konsert siden krisen inntraff 19. juni.

– Vi har endelig fått bekreftet at vi spiller på SALT i Oslo for maks 200 personer. Det ser vi veldig fram til, sier Falch Alsos og utelukker ikke at det kan bli konserter hjemme i Lofoten.

– Vi har også noen artige planer om å gjøre noe spennende på hjemmebane i sommer.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken