Måtte avlyse sommerens festival - setter opp ny i november

TENKER NYTT: Festivalsjef Knut Kirkesæther ser nå fram mot november og den nye festivalen Klassisk Novemberlys.

TENKER NYTT: Festivalsjef Knut Kirkesæther ser nå fram mot november og den nye festivalen Klassisk Novemberlys. Foto:

Som følge av koronapandemien ble Lofoten Pianofestival 2020 avlyst. Nå blir den erstattet med en ny festival - Klassisk Novemberlys.

DEL

Festivalen åpnes onsdag 11. november i Svolvær kirke og avsluttes søndag 15. november i Buksnes kirke.

- Festivalen er sterkt inspirert av festivalene som normalt gjennomføres i juli. De de største forskjellene er først og fremst å se i festivalens lengde og antall konserter. Det kunstneriske nivået vil som vanlig holdes høyt, opplyser festivalsjef Knut Kirkesæther.

- Reiserestriksjoner har gjort det vanskelig å satse på de internasjonale artistene som allerede var planlagt for sommeren. Likevel er fortsatt pianisten Christian Ihle Hadland, sopranen Ann-Helen Moen, og fiolinisten Arvid Engegård med egen kvartett fortsatt med. I tillegg har både pianisten Christian Eggen og Arktisk Filharmonisk Kammerorkester meldt sin ankomst og vil holde flere konserter under festivalen. Orkesteret ledes av ingen ringere enn Henning Kraggerud.

Tar hverdagshensyn

Den nye festivalen vil likevel ikke ha like mange konserter som stod på programmet for Lofoten Pianofestival.

- Sommerfestivalene er tilpasset et publikum fra både fjern og nær. Dette er også en tid hvor de fleste har ferie og derfor bedre tid til å ta del i våre arrangementer. Tidspunktet for høstens festival preger derfor også gjennomføringen. Ikke bare er festivalen kortere, men antall daglige hovedkonserter er redusert fra to til én. Klokkeslettet for disse konsertene er dertil tilpasset for å ta bedre hensyn til både jobb og fritidsaktiviteter, sier Kirkesæther.

Festivalen vil også samarbeide med blant andre Førjulseventyret i Henningsvær og Meieriet Kultursenter om flere konserter.

- Sammenlignet med sommerfestivalene er prisnivået generelt lavere på alle arrangementene for at flere skal ha muligheten til å få med seg konsertene. Det er allerede avgjort at åpningskonserten i Svolvær Kirke og finalekonserten i Buksnes Kirke blir gratis.

Følger utviklingen

Selv om myndighetene har lettet på restriksjonene for større arrangementer, vil festivalen likevel måtte ta smittevernhensyn.

- Gjennomføringen av Klassisk Novemberlys vil kontinuerlig tilpasses de restriksjoner som til enhver tid gjelder. Det betyr at det fortsatt kan komme endringer i forbindelse med arrangementene, sier sier arrangementsansvarlig Christian Winther Farstad.

- Restriksjonene gjør at vi tilpasser billettsalget fremover. Vi starter 1. juli med de setene vi da vet vi kan fylle. Slik det er nå kan det bli god plass i kirkene under konsertene. Dette håper vi naturligvis utvikler seg utover høsten. Det viktigste for oss er at alle skal føle det som trygt å komme på festivalen i november.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken