Trygt å spise lokale blåskjell

Blåskjell: Du kan trygt spise blåskjell du selv har plukket i Lofoten.

Blåskjell: Du kan trygt spise blåskjell du selv har plukket i Lofoten. Foto:

DEL

Hver fredag innen klokka 15.00 publiserer Mattilsynet blåskjellvarselet ut oktober.

Blåskjellvarselet er et tilbud til alle som ønsker å plukke skjell til eget bruk, skriver Mattilsynet.

– Fram til og med fredag 2. august kan du spise skjell i Midtre Hålogaland (Vestvågøy). Målestedet er Valbergene, skriver Mattilsynet.

Mattilsynet overvåker algegifter og algeforekomster i skjell. Det tas også ut prøver for å kartlegge forurensning av bakterier, virus og miljøgifter. I årets program er det 36 uttakssteder.

Programmet ble startet i 2006 og er en kombinasjon av kostholdsråd til publikum og tilsyn ved kommersielle skjellanlegg. Prøvene sendes til marinbiologer ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, som foretar en kjemisk analyse.

Artikkeltags