Gå til sidens hovedinnhold

Mavericks kommer ikke til årets countryfestival: - De kommer til neste år

Artikkelen er over 1 år gammel

Amerikanske Mavericks og norske Rotlaus var hovedartister til Lofoten Countryfestival 2020. Arrangørene planlegger fortsatt ut fra at det blir festival i en eller annen form, men uansett er det klart at Mavericks og Rotlaus ikke kommer før i 2021.

Lofoten Countryfestival arrangeres i perioden 3. til 6.september på Leknes, og i år har festivalen 20 årsjubileum. Festivalen bruker Festivalteltet, Lofothallen og Borge kirke som konsertsteder.

Amerikanske The Mavericks var tenkt som hovedartist på lørdag, mens norske Rotlaus toppet plakaten på fredag.

Kommer til neste år

Korona-pandemien har gjort at alle festivaler i sommer er avlyst, men Reidar Samuelsen i Lofoten countryfestival sier at de arbeider for å få arrangert en festival også i år. Det er klart Mavericks og Rotlaus ikke kommer.

- På grunn av korona-pandemien får ikke Mavericks reise ut av USA. Vi har jobbet hardt med å få de til å komme neste år, og det har vi fått til. Når det gjelder Rotlaus har også de flyttet sin opptreden til neste år. Det er altså ikke en avlysning, men en utsettelse, sier Samuelsen.

Hva med de som har kjøpt billetter?

- De kan flytte de til neste år, eller får billetten, minus avgifter, refundert. Vi har solgt bra med billetter til tross for situasjonen som vi er i.

Samuelsen sier at de kontraktene de har med de andre artistene fortsatt står med lag.

- Vi har en god dialog med de andre artistene som alle har lyst til å komme til Lofoten, sier countrysjefen.

Jobber for festival

Myndighetene har gjort det klart det vil ikke bli åpnet for arrangementer over 500 før 1. september.

Blir det countryfestival i det hele tatt i år?

- Festivalen skal starte 3. september, og vi jobber nå knallhardt for å få til en festival i et eller annet format. Om det blir i teltet, hallen eller en annen plass vet vi foreløpig ikke. Vi ønsker å markere 20 års jubileet. I neste uke skal vi ha et møte med kommuneoverlegene i Vestvågøy for å få klarhet i hva som er realistisk å få til, og hva som må til ut fra smittevernhensyn for å få til en festival. Vi blir selvfølgelig å følge de råd vi får fra kommuneoverlegene. Vi håper i det lengste at vi skal få det til, sier Reidar Samuelsen.

Steinar Albrigtsen, Hilljacks, Erika Jonsson, The Norewgian Creedence og Dressed in Black er de andre artistene som er klare for årets Lofoten Countryfestival.

Her er noen bildeglimt fra fjorårets festival.

Bildeserie

Lørdagens countryfolk

Bildeserie

Fredagens countryfolk

Bildeserie

Torsdagens countryfolk

Kommentarer til denne saken