Vakthavende ved Hovedredningssentralen i Bodø, Frode Iversen, sier til Lofotposten at man i øyeblikket vet lite om situasjonen, da det kun ble oppfanget et mayday, og siden har man ikke hatt kontakt med den antatte havaristen.

Ifølge Iversen er det antatt at nødmeldingen, som kom på VHF, er sendt fra Ballstad-området.

Nødmeldingen skal ha blitt sendt klokka 21:08.

Redningsskøyta befinner seg nå ifølge Marine Traffic utenfor Græna, og et større fiskefartøy ser ut til å ha endret kurs et godt stykke sør-øst for Brandsholmbøen og går nå mot Ballstad. Det er ingen andre fartøyer synlig på Marine Traffic i området. Det er frisk bris, 10 meter i sekundet, fra sør-øst, som i natt skal øke til liten kuling.

Klokka 21:45: "Det norske Veritas" er nå på tur opp Nappstraumen.

Klokka 21:52: "Det norske Veritas" har snudd og går nå sørover i Nappstraumen.

Klokka 22:05: "Det norske Veritas" er utenfor Græna og går østover i ti knops fart. Fiskefartøyet som trolig deltar i søket er nå utenfor Ureberget.

Klokka 22:08: Kystradio Nord gjentok meldinga "mayday relay" fra det ukjente fartøyet på kanal 16 og ba alle båter i området om å holde utkikk.

Klokka 22:11: "Det norske Veritas" går mot munningen av Buksnesfjorden. Det samme gjøre fiskefartøyet som trolig deltar i søket.

Klokka 22:24: Frode Iversen, vakthavende ved Hovedredningssentralen i Bodø, sier til Lofotposten at Sea Kingen, redningsskøyta og en sivil båt leter fortsatt.

Klokka 22:35: "Det norske Veritas" og fiskefartøyet "Trio", som deltar i søket, går innover Buksnesfjorden på hver sin side.

Klokka 22:45: "Det norske Veritas" har snudd ved Løkta på Gravdal og går nå utover fjorden igjen. "Trio" er utenfor Berg på østsiden av Buksnesfjorden.

Klokka 23:02: Frode Iversen, vakthavende ved Hovedredningssentralen i Bodø, bekrefter overfor Lofotposten at søket er avsluttet da nødmeldinga blir ansett som falsk.