Gå til sidens hovedinnhold

Med hodelykt og piggsko i Svolvær by

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I alt fire ganger i fjor kontaktet jeg teknisk avdeling i Vågan kommune med bønn om iallfall ett gatelys i Idrettsveien på Stranda i Svolvær, grunnet en ny omkjøringsvei ved Stadionveien, mens fullføringen av gang- og sykkelveien til Knutmarka leirskole pågikk. To av gangene resulterte riktignok i at det et par dager ble lys i tre lykter nederst i veien mot Svenningsletta, altså forbi omkjøringsveien. Det er kun flaks som har berget oss fra en ulykke i området så langt.

Derimot fikk vi til alt hell en Telenor-mast montert på grusbanen her, midt i et boligfelt og aktivitetsområde, i forbindelse med siste gang Arctic Race tråkket igjennom kommunen vår. Samtidig ble det montert fire tilsvarende 18-meters master på dertil egnede steder med en ukes nabovarsel. Jeg kan ikke se noe lys i masten her p.t., og spør om det strengt tatt er nødvendig at den blir stående?

Det er fremdeles mørkt i hele Idrettsveien hele døgnet og i tillegg er det glatt. Men om sommeren ser vi ofte lys i flere lykter. Jeg foreslår automatisk regulering av når gatelysene skal av og på, og håper jeg ikke kommer til å trenge hodelykt og piggsko i byen vår hver gang jeg skal ut av huset denne vinteren også.

Kommentarer til denne saken