Medalje i usannheter tildeles FrP

Gruppeleder AP, Eva-Karin Busch.

Gruppeleder AP, Eva-Karin Busch. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det skal noe til å matche Pål Kruger som politiker, på mer enn en måte. Han har bemerket seg som en allviter, og er, i alle fall etter egen målestokk, den eneste som forstår alt , det være seg økonomi, helsepolitikk, omsorgspolitikk, svømmebasseng, brannbiler og brannberedskap, plan og bygningslov osv, osv. I tillegg til disse kvalifikasjoner har han også evnen til å vite hva som skjer i de ulike partier i kommunestyret.

Vi andre er definert til at vi ikke forstår noe som helst.

Frp er ikke opptatt av gjennomslag for egne vedtak. Forslagene fra Frp er kun ett middel som benyttes for å kritisere og raljere over politiske kolleger og administrasjonen. Representantens siste avisinnlegg er ingen invitasjon til samarbeid om noe som helst. Tvert imot, det eneste representanten er opptatt av, i tillegg til å «fordumme» sine medrepresentanter, er å få kjøre «powerpointshow» i kommunestyret under budsjettbehandlingen. Man må bare lure på hva Frps politiske strategi egentlig er

Han unnslår seg heller ikke for å servere usannheter i ren Trumpstil.

I siste leserinnlegg går han langt over streken for hvordan man behandler og beskriver sine medrepresentanter, hvor han nok en gang langt på vei beskylder sine politiske kolleger for urent spill, ja, på grensen til korrupsjon:

Anne Sand, som er varaordfører, det er det eneste korrekte i innlegget, er ikke leder av Vestresand Grendelag.

Anne Sand har ikke levert søknad om fritak for eiendomsskatt.

Kasserer i Vestresand Grendelag er Berit Sand, søster av Anne Sand.

Dette ble opplyst i formannskapsmøtet.

Derfor ble Anne Sand erklært inhabil i formannskapets behandling, Frps representant var til stede og stemte for at Anne Sand var inhabil.

I avisinnlegget forteller han en annen historie, som er direkte løgn.

Øvrige medlemmer i formannskapet har ikke diskutert saken med Anne Sand og innvilget fritak til Vestresand Grendelag i samsvar med reglene for eiendomsskatten.

Fritaket ble gitt, etter innstilling fra administrasjonen, til blant annet Vestresand Grendelag, fordi det i reglementet for eiendomsskatt står at enkelte eiendommer, grupper kan/skal innvilges fritak etter søknad. Dette ble opplyst i formannskapsmøtet og det står for øvrig i saken som ble behandlet. Dette velger Frps representant å se bort fra , i stedet påstår han at Grendelaget ble innvilget fritak som en vennetjeneste fra øvrige representanter til varaordfører

Dette er grovt og kan ikke aksepteres.

Frps representant mener tydeligvis at formannskapet burde avslått søknaden i strid med reglementet. Frp er mot eiendomsskatt, men stemmer ikke for at enkelte grupper får fritak i henhold til vedtektene for eiendomsskatt. Man må minst være medlem i Frp for å få dette til å henge på greip.

Møtene i formannskapet streames så enhver kan se hva som faktisk skjedde og hva som ble opplyst i møtet. Sakene til politiske møter ligger på kommunens hjemmeside for alle å lese.

Så til slutt en melding til alle grendelag/velforeninger som betaler eiendomsskatt:

Send søknad om fritak og søknadene blir behandlet nøyaktig slik som Vestresand Grendelags søknad, både administrativt og politisk, fordi kommunestyret har vedtatt dette da eiendomsskatten ble innført.

Eva-Karin Busch

Gruppeleder AP.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken