Godt nytt avisår!

Artikkelen er over 2 år gammel

Fjorårets kalender er kassert, og en ny blank er hentet frem. Et nytt år skal by på nye muligheter og nye utfordringer, og det ser vi i Lofotposten frem til.

DEL

KommentarNår vi nå har lagt bak oss 2017, har det vært et godt år for Lofotposten. I det legger jeg at vår markedsavdeling har levert resultater som vekker oppsikt i konsernet vi er en del av, og at vi har fortsatt den gode veksten i antall betalende abonnenter som vi også hadde i 2016. Det gir oss et kjempegodt utgangspunkt for et nytt år, og det har vi takket være dere som er våre abonnenter og kunder. Tusen takk for at dere tipser oss, heier på oss og kritiserer oss. Dere gir oss et godt grunnlag for utvikling og forbedring, og i inngangen til 2018 har vi faktisk handlingsrom til å øke bemanningen vår.

Denne uken har vi gledet oss over å ta imot to nye kolleger i Lofotposten. Vilde Aurora Drevland Klyve og Therese Edvardsen Helberg er våre nyeste tilskudd, og ser frem til å formidle godt innhold til dere i 2018. Ta vel imot dem!

I Lofotposten er vi ikke fremmed for å utfordre komfortsonen, og i 2018 skal vi ta det et hakk videre når vi skal satse på direktesendinger på vår nettside. Det blir en viktig del av vår digitale satsing fremover. Vi ser at leserne vil dit det skjer, når det skjer, og da tar vi utfordringen. Årets første direktesending kunne dere følge på Lofotposten.no i går, da vi sendte direkte fra solens tilbakekomst i Svolvær. Sendingen ligger nå i opptak på vår nettside. Lofotposten har gjennom mange år bygget opp en sterk digital posisjon og har aldri vært redd for å ta del i den digitale utviklingen. Vi kommer også i årene som kommer til å jobbe kontinuerlig for å videreutvikle våre produkter for å gi dere som brukere godt innhold.

Vi skal ikke legge skjul på at vi er i en bransje med store utfordringer, som krever at vi endrer og tilpasser driften vår. Annonseinntektene utfordres av nye digitale konkurrenter, som på få år har tatt en stor andel av inntektene som før var forbehold tradisjonelle medier. Abonnementstrenden for papiravisene har vært sterkt nedadgående siden årtusenskiftet, og brukervaner endres stadig. Derfor er det svært viktig for alle aviser å lykkes med å bygge betalingsvilje for innhold digitalt. Det har vi jobbet aktivt med i tre år. Lofotposten har også et konsern i ryggen som gjør at vi kan analysere mye av det vi gjør, måle effekter av tiltak, og sammenligne oss med andre aviser. Det er en styrke for oss. I en krevende og hektisk hverdag slipper vi å finne opp alt kruttet selv. Hvis en avis lykkes med noe, så deles erfaringene. Hvis noen mislykkes, så lærer vi av deres feil.

Vi som jobber i Lofotposten får mange spørsmål om når det blir færre utgivelser av avisen på papir. Det er naturlig. I 2017 har mange aviser i Nord-Norge redusert antall utgivelser, deriblant Fremover i Narvik, Finnmarken, Finnmark Dagblad, Altaposten, Andøyposten, Helgelendingen og Rana Blad. Sortlandsavisa ble avviklet som papirprodukt. Dette er en utvikling en har sett komme lenge, og et grep de fleste aviser vil gjøre før eller senere. Leserne blir mer og mer digitale, færre holder papiravis. Mye av utgiftene våre er knyttet til trykk og distribusjon. Jo færre aviser, jo større blir kostnaden per avis. Samtidig står redaksjonene i en spagat i forhold til ressursbruk. Det skal satses på det digitale fremtidsproduktet, samtidig som det fortsatt krever mye ressurser å produsere papiravis seks dager i uka.

Lofotposten leverer gode økonomiske resultater, men også vi har føling med strekk ressursmessig. Svaret på spørsmålet over er at vi per i dag ikke har noen umiddelbare planer om å redusere frekvens, men vi følger selvsagt med på erfaringene avisene som har gjort dette gjør seg.

Ved inngangen av et nytt år er det vanlig med et eller flere nyttårsforsetter. Vårt løfte til dere er at vi skal fortsette å være den lokale allmennkringkasteren i Lofoten. Når det skjer noe, skal du finne nyheten hos oss uavhengig av om du foretrekker å lese den på papir, mobil eller datamaskin. Vi skal fortsatt være den viktigste nyhetskanalen for innbyggerne i våre kommuner.

Vi i Lofotposten ønsker deg ett riktig godt nytt år!

Artikkeltags