Gå til sidens hovedinnhold

Meieriet bibliotek inviterer til samtale om turisme: - Forblir Lofotingen raus med et stadig økende trykk av turister?

Artikkelen er over 1 år gammel

På scenen under årets "Med Andre Ord" møtes fagfolk i samtale om årets tema turisme.

Meieriet bibliotek inviterer til deres årlige arrangement «Med Andre Ord» 27. september. Tema i år er turisme og arrangementet har fått navnet «Lofoten – hashtag eller heimplass?». Samtalen ledes av Kristin Beyer Granhus og Unni Kasteng-Jakobsen. Kristin Beyer Granhus, arrangementsansvarlig ved Meieriet bibliotek, forteller at de har valgt turisme som tema fordi det er noe absolutt alle er interessert i.

– Det er fint å problematisere turisme mot hjemplass. Hva gjør det med oss Lofotinger? Vi liker å se på oss som rause Lofotinger, forblir vi rause med et stadig økende trykk av turister? Finnes det måter å gjøre turismen bærekraftig, slik at vi forblir rause? Vi merker at det er en tendens til at denne holdningen endrer seg. Det er fint å snakke om det, sier Beyer Granhus.

På gjestelista står Karin Marie Antonsen ved Nordlandsforskning, Jann Engstad ved Lofoten Aktiv, Svein Gunnar Helland fra Destinasjon Lofoten, Næringssjef i Vestvågøy kommune Sigve Olsen og June Grønseth ved Naturvernforbundet i Lofoten. I tillegg har Knut Nærum og Tonje Unstad skrevet tekster om tema som skal leses opp i løpet av kvelden.

– Vi legger opp til en samtale, ikke en debatt. Vi setter fram bord, det blir salg i bar, mørkt i lokalet og god stemning, sier Beyer Granhus.

Kommentarer til denne saken