Kammermusikklunsj på Meieriet: – Det blir mye humor

Meieriet og kammermusikkfest: Inviterer til frokost og lunsj med klassisk musikk.

Meieriet og kammermusikkfest: Inviterer til frokost og lunsj med klassisk musikk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kammermusikkfestivalen og Meieriet setter opp konsertlunsj på Fryseriet på lørdag.

DEL

På lørdag blir det frokost og lunsj med kammermusikkonsert i Lofoten. Først starter de med en frokost på Arbeidern i Kabelvåg, deretter blir det lunsj på Fryseriet på Meieriet. Om du vil, kan du altså spise to måltider til klassisk musikk denne dagen.

– Folk tenker ofte at klassisk musikk er litt stivt og formelt, men konseptet nå i helga blir stikk motsatt. Det vil være uformelt og med mye humor, sier arrangementsansvarlig på Meieriet Jann-Magne Kasteng-Jakobsen.

– Klassisk musikk er ofte mye mer enn hva folk tror. Det kan både være humoristisk og underholdende. Vi har hentet litt godbiter fra forskjellige stykker. Det vil være musikk folk kjenner igjen. Denne konserten biter ikke, den pjusker deg heller litt på kinnet, sier Knut Kirkesæther, daglig leder for Kammermusikkfestivalen.

De som kommer for å spille under frokosten og lunsjen er fiolinist Arvid Engegård, kunstnerisk leder for kammermusikkfestivalen. Med seg har han bassist Knut Erik Sundquist, kalt «verdens beste bassist» av Arve Tellefsen. Han vil være vert og konferansier. Sopran Lill Rebekka Jentoftsen kommer, og alle er i samspill med pianist i landsdelsmusikerordningen, Dimitris Kostopoulos.

Les også: Trives på Kunstkvarteret: - Det har vært en opptur for meg som kunstner

Perfekt rom

Meieriet kultursenter og Lofoten internasjonale kammerfestival samarbeider om konsertene, og de håper det kan blir et regelmessig konsept. Konsertene er basert på et konsept fra festivalen.

– Det er det mest populære konseptet under festivalen, og billettene blir fort utsolgt. Vi vet jo ikke hvordan det treffer på en vanlig lørdag, men vi håper dette vil være en plass folk ønsker å møtes. Det er jo i et tidsrom hvor folk ofte vil treffes for å ta en kaffe, sier Kirkesæther.

De håper de kan arrangere disse konsertene to ganger på våren og to på høsten, den siste lørdagen i måneden. På Meieriet vil konserten være på Fryseriet, som er et perfekt rom for en slik konsert, forteller Kirkesæther.

– Det er et veldig bra rom å spille på grunn av akustikken. Når du får rundt 150 mennesker inn hit, kommer musikken til å klinge nydelig. Rommet skaper også en nærhet til utøverne. Intime lokaler er ofte de beste for både publikum og utøvere. De når lettere fram, og publikum vil få en kobling til utøverne, sier han.

– Det er også noe spesielt ved å møtes til et måltid og høre musikk. Det skaper en helt spesiell stemning og et fellesskap. Fryseriet står jo tomt nå, men dette lokalet kan vi skape til nesten hva som helst. Dette gjør rommet så spesielt, og bra. Vi gleder oss til lørdag, og håper mange ønsker å komme, sier Kasteng-Jakobsen.

Les også: Lofoten Countryfestival: – Vi satser breiere, og gjør noen endringer

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken