Meieribarna arrangerer LAN på Fryseriet: – Det blir rundt 60 timer med spill

LAN: Meieribarna arrangerer LAN på Fryseriet inn i vinterferien. Jørgen Arctander, Live Liabakken og Oliver Myrhen forteller at de skal arrangere konkurranser med premier under datatreffet.

LAN: Meieribarna arrangerer LAN på Fryseriet inn i vinterferien. Jørgen Arctander, Live Liabakken og Oliver Myrhen forteller at de skal arrangere konkurranser med premier under datatreffet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag og søndag blir det LAN på Meieriet for ungdom mellom 12 og 19 år.

DEL

Meieribarna er en miljøgruppe på 10 ungdom på Meieriet som hjelper til med forskjellige oppgaver. De rydder og hjelper med til rigging av konserter, nå skal de arrangere eget LAN for første gang på Fryseriet. Live Liabakken (15), Jørgen Arctander (14) og Oliver Myhren (14) er tre av ungdommene som står for arrangementet.

– Vi har fått en del påmeldte allerede, men det er fortsatt plass til noen til. Vi håper vi kan bygge opp dette arrangementet, slik at vi kan arrangere det flere år framover. Forhåpentligvis blir det større og større for hvert år, slik at vi kan ha det i storsalen, sier Liabakken.

Et LAN er et datatreff hvor de spiller forskjellig spill på PC og andre spillkonsoller. Det blir plass til rundt 30 ungdommer, som kan spille fra lørdags ettermiddag til mandags morgen. Alle mellom 12 og 19 år kan melde seg på.

– Nå skal dørene være åpen hele helga, og det blir rundt 60 timer med spilling. Du greier å holde deg våken hele tiden, men selvfølgelig kan folk gå hjem å sove, det skal man ikke være redd for. Ellers så skal vi se om vi får plass til et lite soveområde, sier Arctander.

Les også: Mats (28) vil starte E-sportssenter: - Et sted vi kan møtes, istedenfor å bare spille hjemme

Konkurranser

De fikk ideen da en av Meieribarna hadde lyst til å dra på LAN. Da tenkte de at de kunne prøve å arrangere det selv. Nå skal de rigge til Fryseriet slik at alle kan ta med de spillene de ønsker. Det blir mye lyd og moro i lokalene.

– Du kan ta med akkurat det spillet du ønsker, alt fra X-box til Playstation, eller du kan spille brettspill for den del. Vi kommer til å spille litt musikk, og så blir det fort mye roping når folk spiller. Du blir mye mer engasjert når du spiller med flere, sier Myhren.

Under datatreffet skal ungdommene arrangere forskjellige konkurranser, og turneringer i spillet Fortnite med premier til vinnerne.

– Vi har laget banene i spillet selv, og det har tatt mye tid. Det er ikke så mye koding som må til, det er mer tilrettelegging av øya hvor det skal spilles, sier Arctander.

Les også: Fredrik, Ahmed og Emil: – vi er her for å ha det moro

Åpen kafe

De skal ha en liten kafe under arrangementet, hvor folk kan kjøpe mat. På grunn av reglene til meieriet kommer det ikke til å være energidrikk i kafeen, men det blir absolutt lov å kjøpe kaffe. Det er også muligheter for å få hjelp til PC og spill hvis noen trenger det.

– Det er mange som er gode på å sette opp til spillingen, så du trenger ikke være redd for å spørre om du trenger hjelp, sier Arctander.

På fryseriet kommer det til å være voksne vakter hele helga. Noen av de ansatte på Meieriet kommer til å være der, og ungdommene har også fått noen av foreldrene til å stille som vakter.

Artikkeltags