Gå til sidens hovedinnhold

Godt besøkt kultursenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Meieriet kultursenter på Leknes besøkes både dag og kveld. – Ikke overraskende, mener kultursjef Richard Brattli.

Besøket på og bruken av Meieriet kultursenter på Leknes, skal se ut til å ha stabilisert seg på et høyt nivå.

I gjennomsnitt besøkes senteret av 470 personer daglig, søndager inkludert. Rundt 200 av disse er innom kultursenteret ettermiddag og kveld.

Kultursjef Richard Brattli mener besøkstallet nå er på et så høyt nivå, at målet om 150.000 besøkende første driftsår kan nås.

– Vi har skissert dette tidligere, og jeg tror det vil slå til. Det er ingen stor overraskelse, men det er flott å se, sier han.

Det er spesielt Meieriet kino som drar til seg mye folk.

– Vi ligger godt over fjorårets besøkstall for kinoen. Den er godt besøkt, sier Brattli.

Dette gjelder også nå, etter at åpningsrusen har lagt seg.

– Vi hadde litt høyere besøk de første to ukene etter åpningen, men da hadde vi blant annet åpningshelga. Slik at det var naturlig. Nå har vi plassert oss på et stabilt, høyt nivå, sier han.

Besøkende er ikke bare kinogjengere, kulturskoleelever og besøkende til biblioteket.

– Vi er stadig i dialog med lag og foreninger som vil inn. Blant annet har vi bridgekvelder, og småbarnstreff i biblioteket. Vi er også i dialog med seniordanserne, som vil inn. Men det er en komplisert logistikk, og vi må se på hvilken kapasitet vi har, sier kultursjefen.

I tillegg kommer arrangement i storsalen. Sist helg med Dare-konsert. Slikt bringer også inntekt til drifta.

– Kinoen var stengt noen uker før vi fikk flytte inn. Da tapte vi inntekter, men disse er vi i ferd med å ta igjen. Så får vi inntekt på arrangement i storsalen, slik at økonomien går greit i forhold til våre budsjett, sier Brattli.

Heller ikke det er noen overraskelse.

– Dette er ikke et kulturhus, men et kultursenter med en annen drift og organisering. Vi er et hus som er i drift, og vi kan ikke sammenligne Meieriet med et kulturhus. Dette er en ressurs for hele lokalsamfunnet

Kommentarer til denne saken