Gå til sidens hovedinnhold

Meieriet kultursenter offisiell åpnet med nøkkeloverrekkelse og folkefest

Fra industri til kulturproduksjon da Meieriet kultursenter del offisielt åpnet

Artikkelen er over 4 år gammel

Hans Michal Larsen som jobbet i 38 år ved Tine og Sigvald Rist i Lofotprodukt AS erklærte Meieriet kultursenter som offisielt åpnet med å overrekke nøkkelen til daglig leder Richard Brattli.

Meieriet kultursenter har vært i bruk i en måneds tid, men på lørdag var det klart for offisiell åpning.

Tre korps

Det var lagt opp til folkefest i og utenfor kultursenteret.

For å få plass til alle aktivitetene hadde arrangørene satt opp Festivalteltet. Vest-Lofoten paradetropp fikk æren av å starte underholdningen og kort tid etter kom Bøstad skole og ungdomskorps og Stamsund Hornmusikk og plutselig var tre korps samlet.

Daglig leder Richard Brattli ved Meieriet kultursenter ønsket de mange hundre frammøtte velkommen og kunne fortelle at siden Meieriet ble tatt i bruk hadde over 25.000 vært innom dørene.

Det var lagt opp til en rekke kulturinnslag inne i teltet.

Danserne fra UL Ørnen skapte stor stemning da de viste gode dansekunnskaper og ikke minst stor danseglede. Det var umulig å ikke komme i godt humør av de unge danserne.

Se bildene:

Bildeserie

Folkefest under den offisielle åpningen av Meieriet

Hus til å bli stolt av

Gunnar Olsen og Torbjørn Slydal var to av de mange frammøtte og de gledet seg stort over denne dagen.

– Det er utrolig flott at Vestvågøy og Leknes har fått en så flott storstue. Vi har vært inne og vi er kjempefornøyde, slår de to fast.

Slydal mener at folk bør fokusere på hva vi har fått.

– Jeg ser mange er så opptatt av hva det koster. Nå må folk slutte med det tøyset. Nå er det kommet for å bli. Jeg er helt sikker på at dette blir et hus som vi kommer til å være stolt av, slår Slydal fast.

Det var mange ulike kulturinnslag, i all hovedsakelig lokale, men en svensk tryllekunstner var også hyret inn og var svært populær hos de yngste.

Presis klokken 14.00 var det klart for den offisielle åpningen.

Tidligere har Tine og Lofotprodukt holdt til i bygget.

Nøkkeloverrekkelse

Hans Mikal Larsen har jobbet 38 var Meieriet og fikk sammen med Sigvald Rist æren av å overrekke nøkkelen til daglig leder av Meieriet kultursenter, Richard Brattli.

– Vi produserte fem sorter brunost og hvit geitost, i tillegg til kasein. Meieriet var en viktig brikke og det kommer også kultursenter til å bli, sa Larsen.

– Da vi flyttet fra disse lokalene var vi 60 ansatte. Nå er vi 140. Det har her vi hadde vår ungdomstid og det var her vi utviklet oss til å bli en landsdekkende leverandør. Både vi og Tine har hatt suksess i dette bygget. Det er en glede å overrekke nøkkelen videre til kultursenteret. Jeg er sikker på at suksessen fra industriproduksjon blir videreført til kulturproduksjon, sa Rist og ga nøkkelen til Richard Brattli.

– Det er med stor respekt jeg tar imot denne nøkkelen. Både Lofotprodukt og Tine har basert seg på å bearbeide lokale råvarer og det er det vi også skal gjøre. Dere har hatt stor suksess og det at vi nå får nøkkelen til Meieriet er vi svært stolte over, slo Brattli fast.

Rappellering

For å understreke at Meieriet er et allbrukshus sa ble publikum oppfordret til å ga ut av teltet.

På taket sto medlemmer fra Vest-Lofoten klatreklubb som rappellerte ned Meieriveggen.

På plassen utenfor var det gjøglere og det ble servert nystekt pizza fra ovner som elevene ved tømmerlinja hadde produsert av gamle fat.

Les også: –Konserten med OnklP var syk bra! 

Kommentarer til denne saken