VÅRONNA på Meieriet – Starter ny årlig tradisjon

Starter ny tradisjon: Meieriet på Leknes skal arrangere Våronna, det skal bli en ny årlig tradisjon.

Starter ny tradisjon: Meieriet på Leknes skal arrangere Våronna, det skal bli en ny årlig tradisjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meieriet kultursenter inviterer sitt første store egenproduserte arrangement.

DEL

Med et ønske om å skape noe sammen på tvers av avdelingene i kulturenheten i Vestvågøy kommune, er Meieriet nå klare for å gi seg i kast med VÅRONNA, skriver Meieriet Kultursenter i en pressemelding.

– VÅRONNA vil bli en årlig tradisjon der alle på Meieriet hver vår skal gå sammen om å skape noe nytt. Dette er Meieriets første store egenproduserte arrangement, skriver de.

Det blir arrangert 25.–28. april, og da vil Meieriet lokke det lokale publikum med et bredt anlagt kulturprogram.

– Navnet VÅRONNA er ikke tilfeldig valgt. Kultursenteret holder til i en bygning som tidligere har fungert som meieri og, etter at det ble nedlagt, vært fabrikklokale for fiskeprodukter Lofoten. Det skal også være en måte å hylle Vestvågøy som landbrukskommune, skriver de.

I årets program har kultursenteret latt seg inspirere av Irland. Irsk musikk og Nordnorsk musikk vil i stor grad prege hovedkonserten som blir lørdag 27. april. Til den konserten har de invitert 3 musikere som holder høyt nasjonalt nivå i Irland. I tillegg til disse vil det være aktører fra lokale kor med, samt at kulturskolen vil vise kvaliteten sine egne kulturskolelærere innehar.

På tvers av avdelingene

Qltura fritidsklubb skal jobbe med ungdom for å lage film basert på Lofoten og lofotfiske, og sluttresultatet skal vises som små innslag under hovedkonserten.

– Den lokale ungdommen vil gjennom dette lære om samarbeid og historie, kjenne på mestring, og jobbe mot et felles mål, skriver de i pressemeldingen.

Det kommer til å arrangeres «Irsk pub» to kvelder i bibliotekets lokaler med ølservering, musikk og god, sosial stemning. På biblioteket blir det høytlesning av den irske klassikeren James Joyce sin roman Ulysses. Leserne blir som et lokalt stafettlag, som skal avløse hverandre.

Biblioteket også skal arrangere et planteverksted for barn. I ekte Våronnastil skal barna få så frø, se de spire og gro.

Artikkeltags