Anette Markussen og Andreas Eriksen bor på Ramberg. 1. juledag bestemte de seg for ta seg en tur i fjæra ve Sund. De hadde også med seg fire måneder gamle Eric Leander.

Fleipet om flaskeposter

Andreas forteller at de gikk å fleipet om flaskeposter.
-Anette sa at hun ikke hadde funnet flaskeposter siden hun var ei lita jenta. Plutselig fikk vi øye på ei flaske og så ei til, forteller Andreas.

I den ene flasken lå det som de trodde var en pinne.
-Da vi åpnet flaske så vi at det var et brev. Et strikk var tullet rundt brevet og strikken var nærmest smeltet inn i brevet. Vi fikk opp brevet. Det var gulnet og bar preg av å ha ligget i sola ei god stund, forteller Andreas.

-"Vi dør hvis dere ikke svarer oss"

Da de begynte å lese så de at brevet var fra Melbu og datert 21. august 1989.
-Hei. Vi er to jenter på 16 år. Vi er fra Melbu. Våre navn er Hildur og Astrid. Om noen virkelig finner dette, gi oss en beskjed. Send helst en flaskepost tilbake. Og er vi heldige, så finner vi den. Vi håper dere er to 16-årige gutter. Beklageligvis har familiene våre ikke så mye penger, så vi må skrive med fjærpenner. Her på Melbu er det veldig lite å gjøre, siden det er så isolert, så derfor bestemte vi oss for å skrive og sende en flaskepost. Vi dør hvis dere ikke svarer oss. Vi er ganske snille jenter. Vi gjør aldri noen dumme ting mot andre eller familien. Vi er rett og slett supersnille. Hilsen oss på Melbu.

Andreas forteller at han håper de får kontakt med de to jentene.
-De gjør det jo klart hva som skjer hvis vi ikke tar kontakt, flirer han.

Han forteller at de har kommet i kontakt med en fra Melbu som mener det kan være hun og en venninne som har sendt flaskeposten

-Hun fortalte at hun husker at de bare skrev tull i flaskeposten og at det godt kunne være de som hadde skrevet flaskeposten, men var ikke sikker. De hadde sendt den for rundt ti år siden, forteller han.

Andreas sier de har flirt godt.
-Dette var en kjempeartig opplevelse og vi har fleipet mye med dette. Er det noen som kjenner seg igjen er det bare å ta kontakt, sier Andreas Eriksen fra Ramberg.