Døde etter slåsskamp

Artikkelen er over 5 år gammel

De tre mennene som var involvert i håndgemenget på Melbu ble løslatt søndag. Oppdatert

DEL

En mann i 40-årene døde lørdag kveld etter håndgemeng på et julebord. Tre menn er siktet. Etter avhørene søndag ble de tre mennene løslatt. Politiet opplyser at de vil innkalle flere av de tilstedeværene på julebordet på Arbeidern på Melbu til avhør mandag.

En mann i 40-årene skal natt til søndag ha ankommet et julebord på Melbu i Vesterålen, som han ikke var invitert til. Vedkommende skal ha kommet i håndgemeng med flere av julebordsgjestene.

Politiet ble tiltkalt for å fjerne vedkommende. Da de ankom stedet fant de vedkommende livløs. Helsepersonell skal ha kommet raskt til stedet og forsøkte gjenoppliving. Men livet sto ikke til å redde og mannen ble erklært død. Det opplyser Midtre Håloglaland politidistrikt.

Tre mannlige festdeltakere ble i løpet av natten pågrepet av politiet. Det opplyser politiadvokat Mona Madsen til Lofotposten. Samtlige tre er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Vi sitter nå i avhør med den første av de tre. Hvis de vil snakke med oss, vil vi fortsette med avhør av de andre to i løpet av dagen, sier hun.

- Etterforsker dere saken som et mulig drap?

- Nei. Det er ingen mistanke om drap, sier politiadvokaten.

I tillegg har tre-fire andre personer status som vitner.

- Vi ønsker også å avhøre disse, sier Madsen.

Politiet sier de har begjært mannen obdusert.

- Vi forventer å få svar på denne tirsdag, sier hun.

Ifølge NRK Nordland skjedde dødsfallet på Arbeideren, et forsamlingshus sentralt på Melbu. Julebordet var ifølge Avisa Nordland et lukket julebordsarrangement for de ansatte i Norway Seafoods avdeling Melbu. Den avdøde skal være fra Vesterålen.

Artikkeltags