Tilsammen var 60 deltakere med, fordelt på vikingskipet Lofotr, to fembøringer og fire mindre nordlandsbåter.

Deltakerne var ifølge Tuva Løkse i Forbundet Kysten alt fra båtbyggere og andre tradisjonshåndverkere, museumsarbeidere, seilere, undervisere, kystlagsfolk, vikinger og til og med noen dansker.

Forbundet Kysten arrangerer råseilseminar hvert år, men i år var det nordlandsbåtens bruk som var hovedtema. Gjennom både teori, historieleksjoner og praktisk bruk på sjøen, fikk deltakerne blant annet lære hvordan båtene ble brukt under fiske med line og jukse.

- Det var spennende å se den profesjonelle aktiviteten i fiskeværet ved siden av vår historiske rekonstruksjon, forteller Mathilde Gabriel Vikne, som er rådgiver for friluftsliv og ungdom i Forbundet kysten. Hun er en erfaren tradisjonsbåtseiler, men det var første gang hun deltok i Lofotfisket.

Tradisjonsbåtene tok opp mellom ett og to tonn fisk i løpet av helga. Det ble nesten en kaffetorsk på dem også, men ruggen var "kun" på 29 kilo.

- Det ble mange timer med sløying, til langt utover natta, rapporterer Forbundet Kysten som arrangerte seminaret i samarbeid med Vågan kystlag, Museum Nord og Narvik kystlag.

Bildeserie

Se de hjerteskjærende vakre bildene fra Råseilseminaret