Gå til sidens hovedinnhold

Meteorolog om VM-været: – Det blir fryktelig mye vind

Artikkelen er over 2 år gammel

Værutsiktene foran VM-helga er ikke oppløftende. Fredag blir det relativt lite vind, men på lørdag blir å blåse sørvest stiv kuling og sterkere.

VM i skreifiske i Svovlær starter med Lofotcupen på fredag, mens selve verdensmesterskapet går av stabelen lørdag. I fjor ble VM amputert på grunn av dårlig værforhold, og mange båter gikk ikke på havet.

Fredag blir bra

Værutsiktene foran årets VM-helg er ikke oppløftene, selv om fredag starter bra.

– Fredag blir det ikke så ille. Det blir en frisk bris fra sør- sørvest om formiddagen. Det blir regn- og sluddbyger. Utover ettermiddagen vil det blåse opp til sterk kuling fra sørvest som kommer inn Vestfjorden. Det vil bli relativt kortvarig, sier vakthavende meteorolog Jon Austrheim ved Vervarslinga i Tromsø.

Fryktelig mye vind

Lørdag ser det mye verre ut.

– Lørdag blir det fryktelig mye vind. Det er en lavtrykksfront som kommer inn. Det er litt usikkert hvor den treffer, men nå ser det ut som den treffer sør fra Bodø. Vinden vil følge parallelt med kysten, og vil blåse inn Vestfjorden. Det vil bli fra stiv til sterk kuling i Øst-Lofoten. Vinden kan komme opp i storms-styrke. Det avhenger hvor lavtrykket treffer. At det blir fra stiv til sterk kuling er ganske sikkert. Det blir også en del regnbyger. Det er fryktelig kjedelig at et slikt uvær skulle komme akkurat denne helga, opplyser Austrheim til Lofotposten torsdag formiddag.

Søndag dreier vinden til nordøst, og vil avta utover dagen.

Fangstrapport fra Hølla og Austnesfjorden: – Det er mye mer fisk å se nå enn for noen dager siden


Kommentarer til denne saken