Meteorologen: – God mulighet for flygende trampoliner og hagemøbler

Nedbøren og uværet i Lofoten vil ingen ende ta. Mandag blåser det opp til storm.

DEL

Det er sendt ut farevarsel for kuling, jordskredfare, flomfare og mye regn i Lofoten søndag og mandag. I dag kan vi forvente sterk kuling og regn. Natt til mandag kommer det inn nok et lavtrykk, som vil gi storm og mye nedbør.

– Det er en god mulighet for flygende trampoliner og hagemøbler om de står løse. Vi har sendt ut farevarsel for kraftige vindkast og mye regn. Det blir skikkelig ruskevær. Jeg hadde definitivt ryddet inn ting nå, sier statsmeteorolog Anita Ager-Wick.

I kombinasjon med sterk vind og mye nedbør blir det også høyt astronomisk tidevann. Dette vil inntreffe spesielt natt til mandag, men også de kommende dagene.

– Jeg ville derfor også tenkt på hva man har i strandsonen. Det kan komme høye bølger i kombinasjon med høy vannstand og mye vind. Nå må folk tømme båtene sine. Det regner mye, og det kommer mer, fortsetter Ager-Wick.

Statsmeteorologen sier også at man bør belage seg på kansellerte fergeavganger og stenge bruer. Vinden vil først komme fra sørvest, før den dreier til vestlig.

– Akkurat nå ser det ut som at Vesterålen får det enda verre enn Lofoten, men det kan raskt endre seg. Hele Nordland er utsatt. Det blir minst liten storm i hele vestfjordsområdet. Folk bør følge godt med, oppfordrer hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken