Etter en helg med sol og kaldt vær, beveger vi oss inn i en uke hvor det kan komme noen plussgrader, forteller vakthavende meteorolog Jon Austerheim i Meteorologisk institutt.

– I starten av uka, mandag og tirsdag, begynner noe nedbør å bevege seg sørfra. Det blir antakelig litt midlere i lufta, ikke langt ut i uka. Da vil det være noen plussgrader, sier Austerheim.

Vinden vil i første omgang komme fra sørøst, og den vil være litt sur utsatte steder.

– Fra mandagskveld til tirsdag ser det ut til at det kommer noe mer skyer oppover. Det er noe varierende og ikke veldig tett. Det blir ikke noe nedbør i Lofoten i begynnelsen av uka, den vil holde seg i indre strøk i første omgang, opplyser han.

Sludd og regnbyger

Rundt midten av uka kommer nedbøren nærmere, og man kan risikere sludd og regnbyger.

– Det vil være jevnt over noe mildere utover uka. Det blir ikke veldig mildt, men i grenseland mellom null og noen plussgrader. Derfor vil det muligens komme noe regn og sludd rundt midten av uka, og utover. Dere har nok fått det kaldeste været for denne gangen, sier han.

– Det er ikke noe store kraftige uvær som kommer i første omgang, men det kan for komme opp i en frisk bris, liten kuling. Selv om det kan bli noe høyere temperaturer, kan det fortsatt føles surere når det blåser mer, opplyser Austreheim.

Austerheim sier at snøen som ligger på bakken, fort kan forsvinne i deler av Lofoten.

– Om det blir mildvær er det fort at det kan tine. Det er store forskjeller i Lofoten, på Røst var det minimum 0 til 1 pluss deler av helga. Fra Moskenes og nordover var det minusgrader, sier han.

Kan det bli glatt på veien?

– Du skal ikke se bort ifra det ut i uka. Det kan bli nullføre, plussgrader og slaps på veien. Da må man være obs på kjøreforholdene.