Onsdag formiddag varierte vindstyrken i Leknes havn mellom 17 og 25 meter per sekund. Periodevis kan vindstyrken komme opp full storm onsdag.

Det er sendt ut flere farevarsler onsdag, både kraftige vindkast, mye lyn, kuling og snø.

- Når det gjelder nedbør kan dere regne med at dere vil få 20-40 centimeter sånn cirka i løpet av onsdagen. Det vil begynne med regn, før det blir litt lavere temperaturer utover ettermiddagen og kvelden. Vi kan håpe at det kommer mer som sludd. Det vil være lokale forskjeller, men hvordan de spesifikt blir er litt vanskelig å si. Det vil gå over til byger etter hvert, men det er litt vanskelig å forutsi akkurat hvor de havner, sier vakthavende meteorolog ved vervarslinga i Nord-Norge, Rune Skoglund.

Vind og nedbør vil prege Lofoten de neste dagene.

- Torsdag vil vi ha temperatur og vindretning som tilsier at det vil komme som våt snø. Det vil nok komme en del vind og snøbyger helt frem til fredagen, før det ser ut til at det vil gi seg, sier Skoglund.

Et annet værfenomen som dukket opp i Lofoten onsdag var lyn og torden. Det kan det komme mer torsdag.

- Vi har ute et varsel for dette også i morgen. Det kan være lokale forskjeller, at et sted får mye lyn, mens andre steder ingenting. Onsdag har det vært stort sett over hele Lofoten, inne på fastlandssiden og rundt Vestfjorden. Det har vært mest på fast grunn, men ikke så mye over hav egentlig, sier Skoglund.

På grunn av mye vind, og vekslende nedbører, er det også sendt ut snøskredvarsel på oransje nivå.

- Risikoen for at det raser ut skred er stor. Vi har oransje varsel, både på våtskred og flakskred. Det er ingen grunn til å ta seg en fjelltur for å si det sånn. Ikke bare på grunn av faren for snøskred, men også på grunn av den kraftige vinden. Da får man heller finne på noe annet å gjøre, sier Skoglund.

Les også

Oppdateringer om uvær og ekstremværet Gyda