Michael Volnes bor på Bolle ved Leknes, og er utdannet kokk. Han brenner for å hjelpe andre og i 2019 laget han gratis julebord for folk som enten ikke hadde råd til julemat eller julebord.

Det ble populært og ble arrangert over to dager. Pandemiårene satte en stopp for fler julebord, men nå vil han prøve igjen. Men han trenger hjelp.

– Jeg gjør ikke dette for å tjene penger, men for å skape et lite lyspunkt i tilværelsen for de som ikke har så mye å rutte med som andre. Sist jeg arrangerte kostet det hel 24.000 kroner. Jeg fikk inn 15.000. Resten måtte jeg ta av egen lomme, sier Volnes som sier at det går ikke lengre.

– Jeg er nødt til å ha støtte slik at jeg går i null. Jeg har vært så heldig å få 7.000 kroner fra Rusforum Nord. Jeg håper at andre lag/foreninger/organisasjoner kan bidra med litt. Jeg håper også at bedrifter og privatpersoner kan bidra. Jeg har opprettet en spleis under Volnes mat, sier Michael.

Han sier at han planlegger å arrangere to julebord.

– Et på lørdag der personer med rus/psykiatri og et på søndag rettet mot eldre. Jeg er også på jakt etter et egnet lokale på Vestvågøy. Jeg hadde et på hånda, men det var bare ledig på fredag. Siden jeg jobber gikk ikke det. Jeg håper at jeg får hjelp til å realisere planene for jeg vet at julebordene betyr mye for de som ikke har så mye å rutte med, sier ildsjelen.