– Jeg ble helt stum da de fortalte at de var villige til å stoppe driften i to dager for være med å hjelpe til, og at de stiller med lokaler, kokker og servitører er bedre enn jeg kunne drømme om, sier Michael Volnes, om da restauranten Aleksandra´s Table i Leknes tok kontakt.

Og det er flere som vil bidra.

– Rema 1000 her på Leknes har sagt at de gjerne bidrar med mye av maten, samtidig som mange har bidratt på Spleis.

Allerede er det kommet inn over 14.000 når denne saken skrives søndag kveld. Volnes understreker at pengene vil komme godt med, selv om han nå også får støtte fra næringslivet.

– Jeg samler enda inn penger, overskuddet blir satt på en egen konto for å betale for aktiviteter for de som sliter med rus og psykiatri over nyttår. Disse skal da få være med på turer med buss og spise god mat. Så jo flere penger vi får inn jo bedre blir det.

Volnes forteller også at han har også snakket med stiftelsen Petter uteligger, og venter fortsatt på svar fra dem.

Da Volnes arrangerte en lignende middag i 2019 gikk han med et stort personlig underskudd.

– Jeg gjør ikke dette for å tjene penger, men for å skape et lite lyspunkt i tilværelsen for de som ikke har så mye å rutte med som andre. Sist jeg arrangerte kostet det hel 24.000 kroner. Jeg fikk inn 15.000. Resten måtte jeg ta av egen lomme, sier Volnes som sier at det går ikke lengre, fortalte Volnes til Lofoten forrige uke.

Nå er planen til sammen fire bordsetninger fordelt på 2. og 3. desember, med bordsetning 15.00 og 17.30

– Lørdagen den 2. blir for dem med rus- og psykiatriutfordringer, dag to bli for eldre og de som ikke har råd.