(Nordlys) Klokka er litt over tolv onsdag formiddag, og Frode Paulsen er på vei over Sandnessundbrua i Tromsø i sin klassiske, svarte Volkswagen boble fra 1966. Bobla er sommerbilen hans. Han har nylig fått den ut på hjul igjen for sesongen, og loder rundt så ofte han kan. Den er en lekker sak, han vet det godt.

– Den bobla er vel det nærmeste jeg kommer ei dame, sier Paulsen, kattemyk i stemmen.

Halvveis mot toppen av brua, på vei hjem etter blomsterhandel på Nygård hagebruk, skjer det.

– Det sa «Kapoff!», og så kom røyken, forteller han.

LES MER: Bilbrann på Sandnessundbrua

Brann-boble

Bobla sto i brann.

– Det var kraftig røykutvikling. Det skjedde på et øyeblikk, og det kom som lyn fra klar himmel. Jeg tenkte «Faen eller, hva er dette for noe?»

Paulsen beholdt roen. Han satt bilen i et lavt gir, dro i håndbrekket og kom seg ut. Å sikre omgivelsene var viktig.

– Så kom det en lastebilsjåfør løpende med et pulverapparat som han tømte inn i motoren. Da hadde vi litt kontroll. Og så kom brannvesenet rimelig kjapt etter det, forteller han.

Hva som har skjedd, vet ikke Paulsen ennå. Han regner med at det er mulig å fikse.

– Jeg håper ikke hele motoren har gått, da må vi se litt på hvordan jeg løser det. Men å kassere bilen – tanken har ikke streifet meg. Ikke i nærheten!

Bil-entusiast

Paulsen har et spesielt forhold til bobla si. Registreringsnummeret, som begynner med X, avslører at det er en gammel tromsøbil. X kom før både ZE og ZH, forklarer Paulsen. Han kjøpte bilen i 2015, og brukte nesten tre år på å sette den i stand. I 2018 ble den EU-godkjent første gang, og siden da har den vært hans foretrukne doning på sommerstid.

– Jeg kjører småturer hit og dit, gjør ærender og småloder. Det har aldri vært noe problem med den. Ikke den andre bilen min heller. Men den er jo litt nyere.

Den nyere bilen er en Mercedes 124 (tidligere E-klasse, etter sigende) fra 1995. Helårs bruksbil, ifølge Paulsen.

– Jeg er godt over gjennomsnittet interessert i biler. Jeg liker å holde på med dem, og jeg liker å kjøre. Bobla mi, hun skal bli tilbakestilt til sin originale stand, vær du sikker.

Paulsen holder humøret oppe, og priser seg lykkelig for at ingen ble skadet i hendelsen. For han innrømmer jo at «det er tross alt bare en bil».

– Men jeg regner med at når jeg er ferdig å prate i telefonen nå, så sukker jeg et stille sukk og legger meg litt i fosterstilling.